Red Bull Foxhunt 2017 – да те преследват някои от най-добрите в света

Red Bull Foxhunt e едно от многото интересни състезания, организирани от Red Bull, в което правилата са прости, но карането е сложно. От една страна, имаме някои от най-добрите спускачи в света в ролята на „лисици“; от другата са няколкостотин редови планински колоездачи в ролята на хрътки, което в никакъв случай не значи начинаещи – карат си и още как! Въпросът е дали лисиците ще успеят да задминат хрътките по дългото трасе надолу?

В предишни години състезанието обикновено се провеждаше на едно място, а лисицата традиционно бе Джий Атертън. Тази година имаше две състезания на различни места – едно за жени и едно за мъже. При жените лисица трябваше да бъде Рейчъл Атертън, но заради контузията от Световното първенство се наложи вместо нея да кара ендуро звездата Кати Уинтън. Тя се изправи срещу 200 други момичета в Уелс.

При мъжете бе още по-интересно, защото лисиците бяха три – Джий Атертън, трикратният победител във Foxhunt Колин Рос и световният шампион Лоик Бруни. Срещу тях са над 400 участници. Именно от камерата на Бруни можем да видим за какво меле става дума и колко по-бърз е световният шампион от обикновените Джон и Джеймс.Скоростта на французина е брутална, а още по-впечатляващо е, че той кара с ендуро велосипед, а не с DH байка си:

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>