Велоучилище МТБ-БГ – Курс за напредващи и напреднали – Локорско, 19 октомври 2017 г.

Поради липса на свободни уикенди, но наличие на желаещи участници, решихме да насрочим един делничен курс за напредващи и напреднали по пътеката над Локорско. Датата е 19 октомври (четвъртък), а подробностите са в следващите редове. 

Ще се срещнем на площада в Локорско, където ще отметнем „бумащината“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и може да загреем половин-един час с упражнения за баланс, позиция и други основни техники на каране. След това потегляме нагоре и се изкачваме до началото на дългата пътека, където слагаме защитната екипировка и поемаме надолу, за да се упражняваме на много места. Имайте предвид, че пътеката включва и някои по-трудни елементи, така че за ниво напредващи може не всички места да са караеми, но въпреки това ще са полезни.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Четвъртък, 19 октомври 2017

09:00 – 09:30 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 – 10:30 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения (на площада или на равно място в планината, малко след началото на изкачването).
10:30 – 16:30 – Каране по дългата пътека над Локорско.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка.
** Ако случайно остане време, може да направим и второ качване до средата, за да спуснем кратката пътека, където има и скокове.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 13:00 ч на 18 октомври 2017 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 18 октомври 2017 г. до 17:00 ч.

16.10.2017 г.: С радост можем да обявим, че местата за курса вече са запълнени, поради което приемането на отговори е прекратено. Курсът ще се проведе в четвъртък, всички записани ще получат скоро информация на e-mail адресите си.

Формуляр за записване: https://goo.gl/forms/jb4MBdKkDS7nvs232.

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=190609.

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/157500944840912/.