Грандиозен финал на Българските градски байк серии тази неделя в Пловдив

Иван Колев е победител победител в турнира за 2017

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските градски серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

„Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под един километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

В най-оспорваната категория на мъжете най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 минути и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се наредиха Иван Колев и Росен Ковачев. Стиви обаче пропусна един от кръговете заради участие в чужбина, така че не успя да постигне победа и в сериите. Това направи Иван Колев, който с второто си място в Пловдив натрупа необходимия актив от точки и заслужено спечели Българските градски байк серии за втори път в историята на турнира.

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене – 14-годишният Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който записа време от 1:36.42 минути и освен първи в своята група, се класира и трети в общото класиране от всички участници. С две първи и едно второ места в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.

В категорията на мъжете над 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 минути и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредиха основните му конкуренти за спечелването на титлата – Камен Недков и Милан Димов.

Реклама

При дамите най-добре се представи едва 13-годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25, следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>