Пловдив приема големия финал на Градските байк серии!

Тази неделя, 17.09, градът под тепетата за първи път ще приеме състезание от турнира

Десетки колоездачи от цяла България и съседна Македония ще премерят сили в зрелищната колоездачна надпревара Тепето Ърбан Даунхил – трети, финален кръг от Българските градски байк серии за 2017!

Пловдив предлага отлични условия за провеждане на подобни състезания и тази година за първи път ще бъде домакин на кръг от екстремната велонадпревара. Състезателното трасе е позиционирано на Хълма на Освободителите и включва множество интересни елементи.

Дължината на трасето е малко под километър, стартира от паметника на Альоша и финишира при монумента на Васил Левски при бул. „Руски“, като включва множество стълби, камъни, скоростни пътеки, скокове и други специално изграден дървени конструкции.

Реклама

За участие в надпреварата до този момент са се записали над 80 души, а организаторите очакват броя на участниците да надхвърли 100 човека, както при предните два кръга в Габрово и Плевен. Всеки, който смята, че разполага с необходимите умения и иска да участва в състезанието, може да се регистрира предварително онлайн тук.

Състезателите ще бъдат разделени в 5 категории – юноши 15-17, мъже 18+, мъже 30+, жени и хардтейл, а уастниците във всяка възрастова група ще се борят за примамлив паричен и предметен награден фонд, любезно предоставен от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър,  Европейско Висше Училище по Мениджмънт и Икономика, Максбайк, Анимал България и др.

Тепето Ърбан Даунхил се провежда с подкрепата на Община Пловдив и има за цел да се превърне в ежегодна традиция. Организаторите на събитието приканват всички жители и гости на града да дойдат да гледат на място в парк Бунарджика атрактивната вело надпревара и да подкрепят участниците тази неделя, 17 септември! Квалификациите започват в 12:30, а големият финал ще стартира точно в 15:00 – вход свободен!