„Деца на колела“ в Ловеч с рекорен брой участници!

Над 100 деца и младежи от цяла България премериха сили в традиционното за града на люляците велосъстезание „Деца на Колела“ Ловеч 2017!

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в началото на месец септември, като част от спортния календар на града с подкрепата на Община Ловеч.  Тази година състезанието за първи път се проведе в два последователни дни и предизвика интереса на десетки деца и младежи от цялата страна.

Участниците бяха на възраст от 3 до 18 години, а организаторите на събитието се бяха постарали  състезателните трасета за всички възрастови групи да бъдат максимално интересни и предизвикателни. Състезанието за децата между 10 и 16 години в трите възрастови групи 10-12, 13-14 и 15-16 бе и четвърти кръг от Детските Байк Серии за 2017 и донесе точки на победителите за генералната ранглиста.

Състезателите бяха разделени в общо 7 различни възрастови групи, а най-малките и по-големите караха в два отделни дни. В съботния ден се проведе надпреварата за най-малките 3-5 годишни, 6-7 годишни и 8-9 годишни. На първите места в отделните групи успяха да се класират Деян Дамянов, Симеон Атанасов и Елена Василева.

В неделния ден, когато се проведе състезанието за по-големите възрастови групи 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18 годишните, конкуренцията бе много силна, а младите надежди показаха завидни умения на колелото. Трасето за състезанието бе с дължина около 1 км и бе изпълнено с множество разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, стълби, скокове и др.

Най-добро време от всички участници успя да постигне националният ни шампион по спускане в категория юноши за 2017 – 14-годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед. Той успя да спре часовника на 1:23.51 минути, с което заслужено се качи на първото стъпало в неговата възрастова група и оглави общото класиране.

Реклама

На първите места в останалите възрастови групи успяха да се класират Димитър Мазнейков (VIVO), Калоян Янкулов (DGE DH Team) и Васил Денчев (Underground Riders). Всички участници в състезанието, както и призьорите в отделните възрастови групи, получиха много награди и подаръци, любезно осигурени от BMW M Car Плевен, Рам Байкс, Байк Хаус и Скот България.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>