Държавен личен и отборен шампионат по спускане 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров

Поради ред причини, този път в Боровец успях да гледам и снимам само тренировките в събота следобед и двайсетина минути в неделя сутринта, което все пак осигури достатъчно материал за голям албум в галерията, който можете да очаквате до ден-два. Ето и няколко важни акцента от състезанието, докато се „пекат“ всички снимки…

В началото на трасето намирам истинска феерия от цветове.


Виждам и някои позабравени лица – Асен Стратиев отново е в състезанията. Първо го видяхме във витошкото ендуро (трето място при мъжете!), а сега и в Боровец. В събота Асен караше ту с ендуро велосипед, ту с такъв за спускане. Не зная с какво е бил в неделя, но е в топ 10 при мъжете – доста силно завръщане!


Трасето беше в перфектно състояние – сухо, но не прекалено прашно, и във всички случаи много бързо.

Реклама


Стивиан Гатев излиза от фокуса ми със скорост, която в неделя му донесе втора поредна шампионска титла. Честито и успех!


Теодор Мавродиев за пореден път е с нов велосипед и добре се забавлява по време на тренировките. На финалите обаче кара достатъчно сериозно, за да заеме второто място при мъжете. Обещаващо!


Васил Денчев с нехарактерен за него байк с двойно окачване, който като че ли малко му бяга по корените. Без паника – този е на приятел, Васко все още е с твърдак и го кара също толкова бързо!


Внимание! По веломагистрала Боровец има неравности, които могат да ви изстрелят във въздуха. Препоръчваме ви да не натискате спирачките!


В края на съботната тренировка отборът на Riders United направи брутално влакче по трасето, а Милан Димов дори не е първият вагон, което личи и по прахоляка във въздуха.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>