Новото трасе на Нико Винк в Шател

Нико Винк и Кристоф Ленсен са авторите на най-новото трасе във френския байкпарк Шател, наречено Vink Line, което е едно от най-мащабните байк творения, създавани напоследък. Акцентът обаче не е само върху големината на скоковете и виражите, макар че когато гледаме Винк, Ленсен и Винсент Тупин да карат по него, това някак се набива на очи. Главната цел при строежа на трасето е била да се осигури т.нар. flow, да се осигурят линии за напреднали карачи, търсещи повече височина и дължина във въздуха, но в същото време трасето да остане достъпно за всеки, който иска полека-лека да напредва са материала. Всеки от елементите по него, всеки вираж, всяка рампа и попивка, са извайвани дълго и внимателно, за да бъдат точно каквито трябва. Дали е така, преценете сами!

Реклама

А ако в горното видео гледните точки и ефектите не са ви позволили да си представите цялостно трасето, има още един клип, който е заснет изцяло от дрон и го показва в цялата му дължина:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>