Байк и каяк тур „Из родопските язовири“ | 4-6 август 2017

Biking Tours ви канят на тридневен байк и каяк тур „Из родопските язовири“ – 4-5-6 август 2017 г. В рамките на три дни ще караме колела и каяци по бреговете и във водите на едни от най-високите и красиви родопски язовири – Голям Беглик, Широка поляна и Доспат.

ПРОГРАМА

Ден 1, 04.08.2017 г. 

10:00 ч. среща на стената на язовир Голям Беглик, който се намира на пътя Е37, между Батак и Доспат 

С велосипедите
През днешния ден ни очаква каране по приказните ливади в резерват Беглика. Преминавайки през Банчев, а след това и през Джирков чарк, достигаме местност Казармите. Следва спускане по горски път до друга красива местност – Мандрата, откъдето ще поемем на юг и нагоре. След стръмно изкачване ще достигнем било, от което се откриват страхотни гледки. За кратко време караме по билото, след което ще се спуснем по много стръмен горски път, за да достигнем бреговете на яз. Доспат, където на удобно за целта място ще останем за нощувка на бивак и/или в къща за гости в Сърница.

Велопреходът е с очаквано време за изминаване от 3 до 6 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища. 

С каяците
Докато основната група кара колела, десет от участниците ще се впуснат в едно истинско приключение, карайки едни от най-добрите каяци във водите на язовир Голям Беглик, посещавайки интересни места по вода, като залива Балтъбоаз, местност Чатъма, и други. Каяк групата ще има почивка за обяд на интересно място. В края на деня ще се придвижат до базата за нощувка (бреговете на яз. Доспат).

Ден 2, 05.08.2017 г.

С велосипедите
Втория ден ще довършим обиколката на яз. Доспат, достигайки и едноименния град. Оттам следват черни пътища, по които ще достигнем яз. Широка поляна в близост до Кавал тепе. Ще караме още няколко километра по черен път, за да пресечем асфалтовия път Батак-Доспат, по който ще караме за кратко, достигайки магазинчето на брега на яз. Широка поляна. От тази точка ще дадем възможност на част от участниците да се транспортират с бус и платформа до лагера в Доспат, а останалите ще продължат през местност Лонгурлии, карайки през красиви и тучни родопски поляни. След около час каране ще достигнем Стамболова ливда, откъдето ще направим приятно спускане по горски път до бреговете на яз. Доспат.
Велопреходът е с очаквано време за изминаване от 4 до 7 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища. 

С каяците
Днешната група ще се наслади на каяк приключение по водите на яз.Доспат. Ако има сили и възможности, ще направим обяд в гр. Доспат или на по-близките заливи по маршрута.

Ден 3, 06.08.2017 г.

С велосипедите
Когато сме готови, ще направим проверка на велосипедите и към 10:00 ч. ще тръгнем към яз. Голям Беглик. Ще достигнем бреговете му след около 7-8 км изкачване и около 4-5 спускане; следва обиколка на язовира по бреговете му. Краят на маршрута ни е язовирната стена. 
Велопреходът е с очаквано време за изминаване от 3 до 4 часа с почивките. Вода по маршрута има. Терен: черни пътища. 

С каяците
През този ден групата каякари ще се транспортират до яз. Широка Поляна. Там ще се пуснат лодките, а целта е вилно селище „Романтика“, където ще отделят време за почивка и обяд. След което отново ще се върнат по вода, разглеждайки отвътре едноименния и красив родопски язовир.

Реклама

Нощувки
И двете вечери спим на палатки, на удобно за целта място с навес и чешма на брега на яз. Доспат. Ще има резервирана къща за гости в с.Сърница, където част от групата може да се настани и/или ползва бани. Цената в къщата е 10 лв. на легло.

Храна
Всеки сам си осигурява за дневните преходи! За вечерите може да направим общ пазар за прясна риба, телешки и/или овнешки/агнешки пържоли.

Организационната такса за събитието е 140 лв. и включва: водач/и, застраховка злополука, както и съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и храна, наем на каяци, квалифицирани водачи и пълната екипировка (жилетки, гребла, шприцки).
Таксата не включва храна и транспорт до и от изходна точка.

Транспорт
Ние може да предложим такъв за хора и велосипеди на цена от 30 лв. в двете посоки по маршрут София – яз.Голям Беглик – София

Има възможност да се включите за уикенда, като цената на организационната такса остава същата (140 лв.) и няма да има опция за гребане с каяк в яз. Голям Беглик.

Таксата може да бъде платена в брой на място или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК
––––––––––––––
Добре е да знаете, че всеки участник ще кара два дни колело и един ден каяк!!!
––––––––––––––
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).
––––––––––––––
Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 25.07.2017 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален тел. номер за обратна връзка. Както и в кой от трите язовира желаете да гребете с каяците

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/254606728353739/