Световни ендуро серии 2017 | 5 кръг | Мило, Франция

Преди българските любители на ендурото да разберат какви екстри ще им предложи състезанието на Витоша този уикенд (15-16 юли), хвърляме бърз поглед назад към петия кръг от Световните ендуро серии, който се проведе в началото на месеца в Мило, Франция.


На първо място припомняме, че участие в него взе и българският състезател Иван Колев (Ram Bikes) и ако искате наистина от първа ръка да разберете какво е било, гледайте неговия разказ тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2017/5338-events-world-2017-ews-millau-ivan-kolev. Ние продължаваме с по-общия репортаж…

Реклама

Участниците в Световните ендуро серии за пореден път се изправиха срещу лошото време, този път в рамките на Natural Games Millau EWS driven by URGE bp. Досега през 2017 г. нямаше нито един кръг, в който трасетата да са били сухи, но всички споделят, че в Мило условията са били едни от най-трудните, а към това се добавя и фактът, че състезанието бе двудневно, с общо 9 специални етапа и обща дължина (с трансферите) 88 км.

По тези пътеки и в тези условия най-добре в двата изтощителни дни се справиха френските състезатели, които буквално окупираха подиума при мъжете. Адриен Дели (Lapierre) и Александър Кюр (BH MIranda Racing Team) си размениха по няколко етапни победи, но Дели бе по-бърз в решаващи етапи и оглави класирането. За него сезонът става все по-успешен и французинът уверено стои начело във временното класиране, но не много далеч зад него там са Сам Хил и Грег Калахан. Както и да е, никой от тях не успя да влезе в топ 5 в Мило, макар че Хил успя да спечели осмия етап. Подиумът обаче бе допълнен от Дамиен Отон (Devinci Global Racing).

При жените вече сме свикнали с доминацията на Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) – при силата, която се изискваше за завършване на това състезание, нейната победа не е по никакъв начин изненадваща. Изабеу Кордурие (SUNN) обаче също записа три етапни победи и все повече се доближава до първото място на подиума. Трета остана Анита Гериг (Ibis Cycles Enduro Race Team). 

Класиране

Видео-репортаж:

http://www.enduroworldseries.com/