Пампорово – Мечи чал открива сезон 2017 на 24 юни

Трескава подготовка за лятото тече в Пампорово – Мечи чал

На 22-25 юни с голям летен фестивал ще бъде даден стартът на сезона

Преди повече от месец започна подготовката за откриването на летния туристически сезон в Пампорово – Мечи Чал. Голямата новина тази година е, че освен в Пампорово, това лято ще работи и лифтът в Чепеларе, което отваря много и най-различни възможности за практикуване на летен планински туризъм в района!

На 22-25 юни с голям летен фестивал ще бъде даден официалният старт на сезона. Oрганизаторите на третото поредно издание на Пампорово байк фест подготвят много изненади и четири дни, изпълнени с много екшън, адреналин и хубави емоции.

Голямо международно състезание по спускане от най-висок клас, Национален шампионат по форкрос, детско байк състезание, аутдор изложение и парти за откриването на сезона са само част от активностите, които ще се случат на място в периода. Пампорово байк фест е едно от най-големите колоездачни събития в България и региона за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Община Чепеларе, Нисан България, Monster Energy, хотел Орловец и други.

Всички гости на Пампорово – Мечи Чал ще могат да покарат по отлично подготвените трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Със включването на Чепеларе и пускането на още един лифт през лятото,  велопаркът се разширява почти двойно и се утвърждава като най-големия на Балканите и региона.

През цялото лято Пампорово – Мечи чал ще посреща туристи от цял свят, а за да бъде престоят им максимално приятен, в курорта се подготвят много изненади. Този сезон всички гости на Пампорово ще могат да видят някои от най-красивите места в района и да се насладят на красотата на Родопите по нов пешеходен маршрут от хижа „Студенец“, през Орфееви скали до кулата Снежанка.

Реклама

Нов споделен маршрут за колоездачи и пешеходци пък ще свързва Чепеларе с Пампорово и ще предостави възможност за лесно прибиране от Мечи чал към центъра на Пампорово. Други приятни горски пътеки ще отвеждат туристите от върха към Чепеларе и ще предоставят отлични възможности за спорт и туризъм.

Лифтовете в курорта ще заработят на 22 юни, а официалното откриване на сезона ще бъде в събота, 24 юни. Съоръженията ще работят от понеделник до неделя без почивен ден през целия сезон, а за допълнителна информация посетете www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>