Европейско първентво по спускане 2017 | Класиране

Новините от Сестола, Италия, където петима български състезатели взеха участие в Европейското първенство по спускане за 2017 г., са добри! Нека първо припомним, че това участие бе организирано и финансирано от Българския колоездачен съюз, а участниците от България бяха Стивиан Гатев и Йоан Нейчев (мъже елит), Денислав Ангелов и Теодор Мавродиев (юноши) и Виктория Гончева при девойките. Ще се опитаме в следващите дни да ви представим още подробности, а сега е време за класирането:

Девойки

1. Beatrice MIGLIORINI (Италия)
2. MÉLanie CHAPPAZ (Франция)
3. Flora LESOIN (Франция)

5. Виктория Гончева

За жалост тази група бе твърде малобройна, така че е трудно да се правят изводи за представянето на Вики, а и не знаем дали всичко в спускането ѝ е минало гладко.

Юноши

1. Sylvain COUGOUREUX (Франция)
2. Giacomo MASIERO (Италия)
3. Andrea BIANCIOTTO (Италия)

15. Денислав Ангелов

21. Теодор Мавродиев

При общо 41 завършили участници, нашите младежи се нареждат в средата и даже преди нея, което е чудесна новина! Това е и едно от най-добрите класирания в дисциплината спускане в рамките на първенство от такъв ранг. Има хляб в тия момчета и дано успеят да развият още потенциала си!

*Бел.ред. Както можеше да се очаква при писане на статия късно вечер в неделя, пропуснали сме 14-ото място на Росен Ковачев на Европейското първенство през 2013 г. в Пампорово. Извиняваме се за този пропуск и променихме малко предходния абзац, но можем само да се радваме, че младежите успяват да постигнат подобни резултати и на чуждите трасета.

Пълно класиране в категорията

Реклама

Мъже елит

1. Florent PAYET (Франция)
2. Slawomir LUKASIK (Полша)
3. Loris REVELLI (Италия)

52. Стивиан Гатев

59. Йоан Нейчев

Представянето на Стиви и Йоан, макар и след средата, също не е лошо, ако го сравняваме с предишни български участия, а и като имаме предвид, че това е най-силната категория. Чудеса в нея не могат да се очакват – по-важното е, че засега има устойчивост и постепенно повишаване на нивото.

Пълно класиране в категорията

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>