Велоизложение в Бургас | 19-21 май 2017

Изложението е организирано от списание b2b magazine и Община Бургас и ще се състои в  Експо център „Флора” в Морската градина от 19 до 21 май 2017 г .

На изложението ще се представят фирмите Макском,  Pulse, Лидер 96, Велозона, ELJOY, IsoStar и други.

Какви са целите на изложението?

В България се произвеждат около един милион велосипеда годишно и по този показател сме на четвърто място в Европа. Български велосипеди се карат вече не само на Стария континент, но и в целия свят.

През последните години у нас нараства броят на хората, които използват велосипеда като екологично и евтино средство за придвижване, за развлечение, спорт, туризъм. Във всичките тези случаи велосипедът е незаобиколим елемент от здравословния начин на живот, към който всяка самоуважаваща се нация се стреми.

Нараства и дължината на велоалеите в нашите по-големи или по-малки градове. Сред тях Бургас е един от „най-велосипедните” – с най-добри условия за каране, с най-разклонената велосипедна мрежа. Колоезденето в Бургас е с дълбоки корени, с дългогодишни традиции и достойно минало. Но и напредничаво настояще. Пример – именно тук, край морето, бе изградена първата в страната система за отдаване на велосипеди под наем. И не е само това…

Ето защо на Бургас му отива да домакинства на велосипедно изложение – тукашните хора заслужават да видят първи най-новите модели от най-новите колекции колелета; да се докоснат до „последния писък” на веломодата, да пипнат и изпробват най-новите велоаксесоари. Бургазлии могат да разберат и да оценят всичко това.

Но и на още нещо разчитат организаторите на велоизложението – не само Бургас и „неговите трудови хора”, но и гостите на града, които малко преди активния курортен сезон стават все повече, ще дойдат през уикенда във „Флората”, ще видят нещо интересно и атрактивно и ще се запалят по това чисто, приятно и здравословно занимание – карането на велосипед.

Това накратко са целите на изложението, а средствата за постигането им са не по-малко понятни и в същото време – нелишени и от въображение и от здрав смисъл едновременно.

Реклама

С две думи: на велоизложението ще има от всичко по много и за всекиго по нещо

Граждани от всяка възраст, пол и занятие, и любители, и професионални колоездачи, ще могат да пробват как се движат педалите на най-съвременни велосипеди по алеите на Морската градина. Ще има и велошествие за деца, и то от възможно най-крехка възраст, които ще пристигнат до „Пантеона” от пет краища на града.

Няма да мине и без състезание, разбира се. Но интересното тук е, че то ще е щафетно и… семейно. Отбори „Мама, татко и аз” в надпревара за хубави награди. Да се готвят дядо и баба!

В залите на „Флората” освен велосипеди,  велоаксесоари и части, както и с други, съпътстващи колоезденето стоки и услуги, ще имате възможност да опитате от продуктите на „Хляб и хлебни изделия” и да дегустирате най-новия продукт от портфолиото на Загорка – Ариана Радлер 0 – безалкохолен бирен микс с вкус на лимон и малина, томбола и т. н.

Така неусетно, но сигурно, велоизложението ще се прерасне във всеобщ велопразник, който организаторите предвиждат да завърши с масов велопоход под призива „Да покараме заедно в Морската градина”.

Ами да покараме! Предложението изглежда доста примамливо.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>