Botevgrad Downhill Cup 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров

Трасето в Ботевград приятно ме изненада – скоростно и предимно гладко, то би могло да се кара с удоволствие и с АМ/ендуро велосипед, а има и удобно качване до старта по асфалтов път. Две са нещата, които могат да се приемат за предизвикателство в него. Едното са големите скокове. Всеки от тях може да се заобиколи, повечето могат и да се градират като скорост, дължина и височина, но ако искате да минете юнашката през всички, ще трябва да сте… юнаци, и то с опит, очевидно! 🙂 Другата трудност би могла да се яви при напоителен дъжд – става дума за почвата, която е плътна, тежка и глинеста… Трудно ми е да предам със снимки красотата на трасето – може би ми лисва поглед, макар че ми се иска да обвиня обективите, облаците и разлистилата се гора.

В Botevgrad Downhill Cup 2017 видяхме и юнашко каране, и напоителен дъжд, така че предизвикателства не липсваха. Забавления също! Надявам се поне това да се вижда от следващите десет снимки…

Васил Денчев от Underground Riders впечатляваше всички с безстрашните си летежи. Въпреки че караше с твърдак, той завърши на трето място при младежите!

Изабела Янкова влетя на DH сцената с развети под каската коси и макар че бе единственото момиче в състезанието, стана ясно, че има какво да покаже с велосипеда. Да се надяваме, че ще я видим и в следващи стартове през сезона!

Имаше и скок над пътя, който бе по-труден, отколкото човек би помислил на пръв поглед – висок, доста дълъг и с попивка, която изискваше максимална увереност и прецизност. 

Реклама

Още повече ядове на участниците създаваше първият голям скок, на 200-300 м след старта. На пръсти се брояха хората, които го скачаха успешно. Внезапните спирания в ръба на попивката като че ли бяха повече…

Росен Ковачев (Gravity) се опита да играе тактически, като спря по време на квалификацията, за да даде най-лошото време там и да кара първи на финала. Това обаче не му помогна да избегне дъжда и хлъзгавото трасе – всички бяха потърпевши от внезапното влошаване на времето. То пък не му попречи да кара най-бързо и стабилно от всички, с което си осигури победата в Botevgrad Downhill Cup 2017.

Теодор Мавродиев (Vivo), както обикновено, бе завъртял бутона за агресивно каране докрай.

Стивиан Гатев пропусна състезанието заради навяхване на глезена, но баща му, не по-малко известен в DH средите, влезе в ролята на водещ и раздаде щедри и ведри лафове на всички.

Тедо разменя интересни погледи с огромните песове, които охраняваха церемонията по награждаване.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>