Winter Bike Duel vol.7 | Репортаж от организаторите

Десетки колоездачи мериха сили по снежните писти на Пампорово – Мечи Чал

Много екшън и неочаквани обрати в тазгодишния  Зимен байк дуел

Този уикенд (1-2 април 2017г.) в Пампорово – Мечи чал се проведе седмото поредно издание на уникалната, зрелищна зимна велонадпревара – Winter Bike Duel! Трасето за състезанието тази година за първи път бе позиционирано на ски писта „Мечи чал“ в Чепеларе и постави участниците пред истинско предизвикателство за уменията.

През целия уикенд състезателите показваха много смелост и техника, спускайки се по 600-метровото снежно трасе, което включваше няколко големи скока, виражи и стръмни участъци. Освен срещу трасето, състезателите трябваше да се изправят и един срещу друг, защото надпреварата по традиция се провежда в дуел формат с пряка елиминация.

Въпреки топлото време, организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово, успяха да зарадват феновете на екстремното колоездене с много добро и интересно събитие.

През неделния ден, когато се проведоха финалите на състезанието, имаше много зрелищни двубои с неочаквана развръзка, а пръв финалната линия в последния старт успя да пресече Константин Димов от отбора на Райдърс Юнайтед.

Той показа отлични умения, като през целия ден караше много стабилно и с голяма скорост, което му отреди и първото стъпало на почетната стълбица. Втори остана Андрей Цолев, следван от Павел Козарски на трето място.

При юношите, които този път бяха повече от мъжете и надпреварата бе изключително оспорвана, най-добре се класира Григор Вълчанов, който през целия ден печелеше дуел след дуел и заслужено взе златен медал от надпреварата. Не по-лошо се представиха Иван Борисов и Валенто Александров, които също караха много добре, показаха отлични умения и заеха съответно на второ и трето място.

Реклама

Седмото издание на Зимния байк дуел се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, BWM България и други, а голямата новина по време на събитието бе, че от този сезон Пампорово и Чепеларе ще работят заедно и през лятото, което автоматично превръща Велопарк Пампорово в най-големия байкпарк на Балканите и в региона!

Така бе даден старт на състезателния сезон 2017, а организаторите обещават още много приятни изненади и интересни събития през летните месеци! За допълнителна информация следете www.pamporovo.bike и www.pamporovo.me