Rocks N’Roll 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров

Пролет, скали, колоездачи – истинско удоволствие е да снима човек комбинацията от тези три неща в околностите на Белоградчик, където за пореден път се проведе състезанието Rocks N’Roll (класирането е ТУК). Преди да успеем да обработим всички снимки от събитието обаче (очаквайте ги в следващите дни в Галерията на MTB-BG.com), предлагаме ви тези избрани кадри, които отразяват най-добре емоциите, които обективът ни улови на 2 април. 

Няма как да започна тази статия без някоя снимка с внушителните Белоградчишки скали…

Над 140 човека стартираха тази година в Rocks N’Roll. Това си е стабилен ръст и той не е случаен – трудно е да си представим по-хубаво начало на сезона.

Мисля, че №143 беше най-младият участник в надпреварата и с това заслужи мястото си в тази селекция.

Реклама

Пролетта наднича във всеки кадър с бели цветчета и зелени листета, но имаше участъци, където нещата не бяха толкова романтични и изискваха от състезателите внимание и съсредоточаване… или пък умения за бързо тичане надолу.

В категория „Карък“ №106 е без конкуренция и може би трябваше да получи специална награда за силна воля, тъй като изкара почти цялото състезание без седалка.

А пък тази снимка преобърна представите ми за хибридите (или за формите на мазохизъм, познати сред колоездачите). 🙂

Финалните метри в Rocks N’Roll обикновено са най-тежки. Юлиян Йорданов упорито натиска педалите към третото място в категория Мъже 45+


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>