Средногорско каране – 1-2 април 2017

Какво ще кажете за МТБ уикенд в Копривщица в началото на сезона? Нашите приятели от Изтрештийм и „Къща“ без име имат изкушаващо предложение за началото на месец април.


Да покараме по новите горски пътечки? 
Очакваме ви в събота сутрин на площада в балканското градче, откъдето потегляме по маршрута.
В първия ден ще „врътнем кръгчето“ над Копривщица, покрай Богдан и през вр. Св.Илия. Целият маршрут е 35 км с почти 1000 м сумарно изкачване. Не е технически труден, с изключение на съвсем кратки участъци от пътечката накрая. 
Карането завършва в Копривщица, където ни очакват студени или топли напитки. 
Ако решите да ни гостувате в Къща без име, да знаете, че няма да ви пуснем „Бяла Роза“, но ще ви нахраним добре. 

В неделя започваме с малко кръгче из калдъръмените улички на Копривщица. Скоро напускаме градчето и продължаваме да катерим към вр. Средонос и надолу за Стрелча. Този маршрут е подходящ за хора с опит. Не че начинаещите няма да го харесат, но ако имате минимум опит, ще му се насладите повече. И тук за завършек има малко пътечки, които предлагат много импровизации с различни варианти на трудност. И все пак, за по-неопитните има алтернативен черен път.
А за всички накрая – минерален басейн!
Ако 22 км не ви стигнат, ще добавим още една къса, но технична пътечка . Дължината ѝ е само 5-6 км. Представлява предимно спускане по предизвикателен каменист терен, който пак предоставя огромни възможности за импровизации. До началото ѝ ще се качим в минибуса.

Цената на пакета е 135 лв. човек
Включва водач, трансфер обратно от Стрелча, една нощувка с вечеря, закуска и обяд в неделя (хранителен пакет за маршрута).
Ако желаете велосипед под наем, той ще ви струва – 50 лв./ден или 80 лв. за двата. Нашите велосипеди са среден клас маунтин байк с окачване (RAM Trail 29″, RAM AM 27.5″). Всеки наемател получава каска и ръкавици.
Втора нощ в къщата с вечеря, закуска и обяд (пакет за пикник) ще ви струва допълнително 70 лв. Така общата цена става 205 лв.

Пакетът не включва вход за минерален басейн (6-10 лв.) и транспорт до Копривщица. Ако желаете организиран транспорт, моля заявете предварително. Нашият минибус и ремарке за велосипеди са на разположение.

Моля, резервирайте участието си предварително. Телефон за контакт 0887771300 – Ясен

Реклама

Какво ви е необходимо?
– велосипед – маунтинбайк в изправно състояние, отговарящ на поне среден клас
– каска за велосипед
– дрехи подходящи за сезона; моля, носете си яке за дъжд и вятър
– резервна вътрешна гума
– вода и храна по време на карането
– препоръчваме да носите още: слънцезащитен лосион, очила за колоездене, протектори, фотоапарат.

Информация за събитието:
http://www.iztreshteam.org/mtb_weekend_koprivshtitsa_1-2_04_2017.htm
https://www.facebook.com/events/1648943741799060/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>