Кента Галахър – Добре дошъл в UR Polygon

Представяте ли си професионален ХС състезател да зареже дисциплината си, за да се насочи към спускането? Подобен преход със сигурност не е от най-често срещаните, но точно това е направил британецът Кента Галахър.

През 2013 г. той печели Световната купа в дисциплината ХС елиминатор, има и други добри резултати, включително в колокроса, но това сякаш не му е достатъчно. Сърцето му е насочено към спускането и през 2015 г. Галахър зарязва ХС кариерата си и започва да участва в DH състезанията като частен състезател, т.е. неспонсориран. Умения и хъс обаче не му липсват и за две години той бележи едни от най-добрите класирания за непрофесионалист, което в крайна сметка кара отбора Polygon UR да насочи поглед към него и да го привлече в редиците си. Като се има предвид миналото на Галахър, ендуро форматът също не му е чужд, а приветстващото го видео показва, че той се справя с абсолютно всеки велосипед, който яхне.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>