Next Exit // Еп. 1: Сън Вали

Next Exit (Следващата отбивка) е серия на сп. Freehub Magazine, която представя различни населени места и общности в Северна Америка, които са приели планинското колоездене като свой стил на живот, препитание и забавление. На фокус са предимно малки градчета и курорти, но с големи мечти и цели, които ги е грижа за всички аспекти и проблеми, свързани с колоезденето в планините – от туризъм и поддържане на пътеките до защита на правата и интересите на колоездачите.

Първият епизод от поредицата ни среща с едно емблематично градче в щата Айдахо – Сън Вали (Sun Valley). В световен мащаб този курорт е известен с това, че в него през 1936-1937 година за първи път са монтирани седалкови лифтове за скиорите. Освен за тях обаче, Сън Вали предлага отлични условия и за планинските колоездачи, тъй като местната общност е развила и поддържа близо 400 мили пътеки, тръгващи направо от града. Още за живота и планинското колоездене там можете да видите във видеото.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>