Коледни шествия 2016

Наближаващите коледни празници всяка година се превръщат в повод за някои от най-запалените колоездачи в различни градове на страната да си организират весели велошествия, да облекат карнавални костюми и да покажат, че Дядо Коледа, джуджетата и Снежанка могат да се придвижват и на две колела.

За наш срам първата порция такива събития сме я пропуснали, тъй като се е случила на 20 декември, но информацията някак си ни е заобиколила. Предстоят обаче още поне две коледни велошествия, за които можете да намерите подробности по-долу.

Варна, 24 декември

Велоклуб „Устрем“ организира изпращане на старата година на колела!

Това означава само едно – че е време всички да яхнем велосипедите и да зарадваме варненци с традиционното си шествие на двуколесни дядо коледовци, снежанки, джуджета, елени и всякакви други коледни твари! 🙂

Събитието ще бъде заснето с фотоапарати, камери, дрон и т.н, така че да можем да се порадваме после на едно хубаво видео!

Тази година срещата ще бъде в 12:00 часа на ОБЯД до шадраваните пред Окръжния съд (площад Независимост), за да хванем някой зимен, но пък топъл слънчев лъч…

Както винаги, ще подготвим чайчета и разни други почерпки за каращите и за минувачите. Ако някой друг иска да донесе още нещо за хапване или пийване, още по-добре!

И най-вече, носете си много настроение, коледно облекло (шапки, гирлянди, украси, костюми, звънчета) и препоръчително поне по едно другарче. 😉

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1073150392811028/.

Габрово, 25 декември

На самата Коледа в Габрово ще развеят червени шапки и палта. Съобщението от организаторите във Facebook гласи:

Приятели,нека спазим традицията да се облечем с коледни дрехи и да покараме в нашия хубав град Габрово! Карането ще бъде напълно любителско. Прогнозата за времето е навръх Коледа е слънце и над 10градуса. Сборният пункт е площад „Възраждане“, 12:00 часа.
Карането, което сме замислили, е както обичайно – изкачване до ТВ Кулата на града.
Заповядайте ! :)“

Подробностите са тук: https://www.facebook.com/events/627311634117447/.