Поколения

Каньонът Фаруел за първи път се появява като място за каране в легендарния фрийрайд филм от 90-те Kranked 2 и оттогава е редовна дестинация за снимачни екипи, фотографи и смели карачи. Но тогава, през 1999 година, първите, които се спускат по стръмните улеи между назъбените от природните стихии скали, са Брет Типи и Ричи Шлей – с велосипеди Rocky Mountain с около 130 мм ход на окачването и V-образни спирачки, ако можете да си го представите!

Сега Типи се завръща на това култово място в компанията на Джеймс Дорфлинг, едно от големите имена в голямото каране в голямата планина през последните години, и Джереми Стоуърдс, представител на най-младото поколение фрийрайдъри. И Дорфлинг, и Стоуърдс са израснали в района близо до каньона, но това не значи, че няма какво да научат от батко си Типи, както и той от тях. Поколенията се сменят, удоволствието от карането, неподправеното фрийрайд каране по такива терени – не!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>