С колела в Ивaйловгрaд през есента – 20-23 октомври 2016

През октомври ще се впуснем във велоприключения сред природата на пограничния Ивайловградски край. Датите са 20-23 октомври 2016 г. 

Ще минем през вила Армира и автентичните села Одринци, Мандрица, Долно и Горно Луково. Ще срещнем немци, развиващи селски туризъм и еко земеделие в България. Ще преминем по граничния Тъмни рид само на 4 км от границата с Гърция. В Долно Луково ще посетим старинни църкви и изоставени бубарски къщи. Ще погледнем отвисоко към меандрите на Бяла река и в Горни Юруци ще хапваме панорамно. Ще минем по пътя на сиренето и ще покорим най-запазената средновековна крепост у нас – Лютица.

Карането е средно по 30 км на ден по пресечен и каменист терен, горски пътища, екопътеки и ненатоварени асфалтови междуселски пътища.

Повече информация в сайта:
http://gabitour.com/bg/ecoturisum/velo-turism-v-ivaylovgrad.html

Цена на човек при минимум 8 участника: 140 лв.

Цената включва:
– съпътстващ транспорт по маршрута, който превозва основния ни багаж
– професионален водач
– организационни разходи

Цената не включва:
– храна
– нощувки
– планинска застраховка
– лична екипировка

За това велоприключение е задължително да имате опит в планинското колоездене – трябва да сте карали поне веднъж колело с група в планината. Ако нямате лично колело, ние можем да осигурим планински байкове под наем за 15 лв. на ден.

Моля, носете си поне по една резервна гума, особено тези с размер на колелата 29 цола. 

Заявки и въпроси изпращайте на: mihaela_kircheva [@] abv.bg или се обадете на: 0887 831 026.

Краен срок за записване: 15 октомври 2016 г.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>