Home Mountain Bike Cup 2016 – подробности за ХСО трасето

Както вече е известно, тази година в рамките на Home Mountain Bike Cup (7-9 октомври) ще има и ХСО състезание. Не сме гледали такава надпревара по витошките пътеки от доста време, така че определено очакваме тя да привлече интереса не само на участниците, но и на публиката. В тази връзка припомняме, че ХСО състезанията са едни от най-достъпните и лесни за наблюдаване – а обикновено са и доста интересни, ако човек следи внимателно развоя на състезанието.

Главни действащи лица в организацията на този старт са хората от велоклуб „Мамут“. Те са организатори на Купа Мургаш и това говори предостатъчно за опита им и за това какво можем да очакваме. В начинанието им помагат също Maxbike, Велосипеди Sprint и Avitel, които ще се погрижат за доброто настроение, призовете и наградите за най-бързите!

Добрата новина за много хора ще е това, че трасето за ХСО надпреварата, макар интересно и предизвикателно за каране, няма да е супер трудно – тъкмо обратното, целта е била да бъде по-достъпно, за да се включат повече хора, включително любители. То също така е разгърнато по начин, който позволява лесно да бъде обходено и наблюдавано от зрители и поддръжници.

Ето как изглежда на карта:


Натиснете върху картата, за да я отворите в по-голям размер

Трасето представлява затворена обиколка с дължина около 3 километра, което ще преодолява 90 м положителна денивелация.За тези, които искат да я пробват още преди състезанието, GPS следа може да бъде изтеглена тук:
https://drive.google.com/file/d/0B3mNXJncNTB-TnVCUGVjM3hibFU/view

Благодарение на Станислав Гръбчев, вече имаме и видеоклип, чрез който можете да добиете пълна представа по какви пътеки и терени се кара:

Ако решите да участвате, не пропускайте да се запознаете подробно с регламента на състезанието:
https://docs.google.com/document/d/1OZHSQCowNz6Dgnylrq6sbCT_Dl9hkmnRkCF6r83lHfk/edit

За новини и още информация следете страницата на Home Mountain Bike Cup 2016 във Facebook:
https://www.facebook.com/events/364907163897675/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>