Biking Tours – Приятелски уикенд с нотки на eндуро – 29-30 октомври 2016

Ако времето позволи, нашите приятели от Biking Tours са планирали интересно и достъпно събитие в Родопите. Дано съвпадне с циганското лято!

ПРОГРАМА

Ден 1, 29.10.16 г.
Пристигаме между 10-11 ч. в с.Стойките – в центъра, до магазин КООП.
През днешният ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово до Смолян и х.“Смолянски езера“, където ще останем за нощувка. Ще се качим до Пампорово по панорамен път и от там ще се отправим на югоизток в посока красивия родопски град. Карането ни започва с горски път, който минава високо над село Левочево и по много красиви и приятни пътеки слиза в с.Бостина. Оттам имаме няколко километра асфалт и достигаме до с. Писаница, а след още 2-3 км и до с.Хасовица. Следва нова доза черен път и божествена пътека, която ще ни отведе до кв. Дунево в Смолян. Ще отделим време за обяд и ще покараме още малко, за да достигнем още една от интересните пътеки над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. След това се отправяме по асфалт до х.Смолянски Езера, където ще се настаним да нощуваме.

Ден 2, 30.10.16 г. Смолянски езера – Голям Перелик – Солища – Стойките
Изкачваме се по асфалтов път до Музея на Мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 минути за почивка и желаната доза бира, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км към с. Солища. Оттам по горски пътища стигаме до Стойките, където ще свърши и нашият последен за този сезон трип. 


Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си екипировка, подходяща за този сезон !!!

Нощувки: хижа „Смолянски еера“ – цена 15 лв. на вечер/на легло/. На палатка 7 лв. на човек, ползва WC и баня.

Храна: Може да се организираме общо и да си приготвим, а може и да си поръчаме на хижарите да ни направят. 

Транспорт: Всеки сам стига до с.Стойките.
––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 0 лв. Тя включва водач/и, както и транспорт при извънредни ситуации! 

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 40лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 27.10.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и желана опция за настаняване.

Внимание! Този маршрут не е подходящ за начинаещи и ще се проведе само при благоприятни метеорологични условия! (Температура над 0 градуса и прогноза за дъжд под 50%.) 

Очакваме Ви !

https://www.facebook.com/events/504128866461829/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>