Бърнард Кър спечели Red Bull Hardline 2016

Можете ли да си представите състезание по спускане, чието трасе е по-трудно от тези в Световната купа? Трудно е, но има такова и на 18 септември се проведе за трети път. Името му е Red Bull Hardline и не е случайно!


Идеята за подобно събитие е на Дан Атертън, който е и главен дизайнер на трасето – целта е да предизвика някои от най-добрите DH състезатели в света (участието е с покани) по терен, който е по-труден и доста по-различен от пистите за спускане, използвани в Световната купа. Не че там трасетата са лесни, но в сравнение с това са много по-скоростни, не толкова технични. Както се изрази един приятел, „като видиш колко намаляват на някои места, ти става ясно, че е много тегаво!“.

И наистина, при Hardline широчината на трасето на много места изисква провиране между остри скали, а някои линии и падове са толкова технични, че дори топ-спускачите забавят почти до спиране и изглеждат нестабилни и на ръба. Това не е всичко обаче! Към коктейла са добавени и огромни скокове, каквито сме свикнали да виждаме по-скоро в състезанията по фрийрайд, а не в репортажите по спускане. Изобщо, трасето на Hardline предизвиква най-добрите да вдигнат още летвата, от което няма как да не се получи нещо интересно за гледане!

Ето кратко видео с основните акценти:

Ето и линк към записа от прякото предаване – за хора с повече свободно време: http://www.redbull.tv/live/AP-1P2FMGUM11W11/red-bull-hardline.

Победител в Red Bull Hardline 2016 стана Бърнард Кър, което е своеобразно доказателство за смесения характер на това събитие. Кър е онлайн звезда, благодарение на видеа със запомнящо се каране, включващи обикновено доста престой във въздуха. Наред с това британецът, който често се подвизава в Нова Зеландия, е и състезател в Световната купа, макар че засега още не успява да застраши челните места там. Комбинацията от тези умения (карането срещу часовника по трудни терени и комфортното пребиваване във въздуха при големи скокове) направи Кър почти естествен победител в тази по-особена надпревара, макар че достойна конкуренция определено не липсваше.

Още подробности за Red Bull Hardline 2016 можете да видите тук: http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331818602605/red-bull-hardline-2016-report-and-results.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>