Зелен маратон 2016 – 25 септември

Бягане и колоездене през най-красивите кътчета около Варна


На 25 септември 2016 в района на Аладжа манастир ще започне второто издание на „Зелен маратон“ – любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене.

Велоклуб “Устрем” предизвиква всички за един страхотен ден сред природата. Освен състезание, в събитието ще има и много други забавления за публиката и участниците – пикник, игри, стена за катерене, уроци по скачащи кокили и слаклайн, стрелба с лък, игри и други.

Участниците ще могат да се състезават в следните дисциплини:
Планинско колоездене – 10, 20 и 40 км;
Горско бягане – 10 и 20 км;
Дуатлон – 20 км колоездене + 10 км бягане.

В предното издание участие взеха 164 души, а кратко видео от него можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=drydzTQCbeQ

Таксите за участие при предварително записване са между 7 лв. и 10 лв. Можете да го направите и да получите повече информация на сайта на събитието: http://zelenmaraton.com

Идеята на “Зелен маратон” е да промотира спортове, свързани с екологичните начини за придвижване, а 50% от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.

Заповядайте на 25 септември на голямата поляна с наблюдателницата до Аладжа манастир. Записване от 8:00 ч., старт в 10:00 ч.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Партньори: БМЧК, Power Jump, СК “Чудните скали“, МиК магазин, Магазини „ЯКО“, СК „Стрела“, Варна – Европейска младежка столица, Природен парк „Златни пясъци“.

Facebook страница: https://www.facebook.com/events/255919194766099/