Biking Tours – Пътеките над Варвара – 1-2 октомври 2016

Не пропускай невероятните пътеки над с. Варвара в подстъпите към необятната Родопа планина!

ПРОГРАМА

Ден 1 (1.10.2016) Варварски минерални бани – х.“Равно Боре“

Тръгваме в 10:00 ч. от паркинга на хотел „Аква Варвара“, намиращ се на главния път за Велинград в района на Варварски минерални бани. Тръгваме по черен и много стръмен път, достигайки хижа „Равно Боре“, където ще се направим почивка за обяд. След почивката караме още няколко километра през красива гора, за да се изкачим до местност Смъденица, откъдето е и началото на една от пътеките, която ще ни спусне между селата Варвара и Симеоновец, откъдето ще покараме 5-6 км по асфалт до минералните бани! И още 5 по познатия вече стръмен, но караем черен път до х. „Равно Боре“, където ще останем за нощука.

Общ маршрут – 24 км
Общата денивелация за деня е: 
1300 м положителна (ОКОЛО) +/- 100 м
1200 м отрицателна. (ОКОЛО)+/- 100 м
Очаквано време за преминаване 3-5 часа
Вода има на 2 места за този ден, разпределена равномерно в километрите.
––––––––––––––––––––––––––––-

Ден 2 (02.10.2016) х. „Равно Боре“ – Варвара

Ще тръгнем, когато станем, и ще започнем с вчерашната пътека, която, сигурни сме, ще искате да спуснете отново. Вече позната донякъде, ще ни накара да избухнем, а слизайки в ниското в близост до селото, ще се изкачим по черен път, за да усъвършенстваме уменията си по технична, интересна и на места камениста пътека! След което ще покараме до паркинга на Аква Варвара, където ще можем да се насладим на минерална вода, вкусна храна и минерални басейни. 🙂 

Общо каране за деня 20 км
Денивелацията за днешния ден е:
Положителна 860 м
Отрицателна 820 м
Вода за допълване има на 2-3 места.
––––––––––––––––––––––––––––

Внимание! Този маршрут не е подходящ за начинаещи планински велосипедисти. Пътеките са технични и изкачванията са продължителни и стръмни.

Нощувки:
Настаняваме се в хижа „Равно Боре“ на цена от 10 лв. на легло! WC-то и банята са външни. Можe и на палатки в района на хижата.

Храна: На хижата ще има! Може и да си носим! Кой каквото си носи, това ще яде. И кой каквото си води … .. … 🙂 Ще имаме организиран транспорт за багаж и храна от изходната точка до хижата.

Транспорт: 
Всеки стига до Варвара със собствен такъв, а може и с влак до Септември и от там 10 км с колело или с наш транспорт. Ако има желаещи, може да организираме транспорт по маршрут София-Варвара-София за хора и велосипеди по предварителна заявка, както и да направим споделено пътуване между участници. Цената на предлагания от нас транспорт е в размер на 20 лв. в двете посоки за човек и колело.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 40 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, и съпътстващ транспорт за багаж, екипировка и извънредни ситуации.

Таксата не включва: нощувки, храна, придвижване на участниците до началната точка на маршрута „Аква Варвара“.

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: 
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 12:00ч. 30.09.2016 г.

https://www.facebook.com/events/1797499167138397/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>