Световни ендуро серии 2016, 5 кръг

Джаред Грейвс и Сесил Раванел спечелиха петия кръг от Enduro World Series Round 5 в Аспен Сноумас, Колорадо, САЩ

Джаред Грейвс (Specialized) и Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) триумфираха в състезанието Yeti Cycles Big Mountain Enduro presented by Shimano, спечелвайки по убедителен начин високопланинската надпревара.

Карането под жаркото колорадско слънце на височина 3000 м по никакъв начин не може да бъде леко, но Грейвс и Раванел създадоха именно такова впечатление с убедителното си представяне още през първия ден.  Никой от тях нямаше време да се любува на забележителните панорами в района на Аспен Сноумас, защото и двамата бяха заети да трупат преднина пред съперниците си. В края на съботните етапи Раванел водеше с 53 секунди пред Изабеу Кордурие (SUNN) и 56 пред Анита Гериг (Ibis Cycles Enduro Race). Подобно беше положението и при Грейвс – 21 секунди аванс спрямо Нико Лау (Cube Action Team) и 31 спрямо Мартин Мейс (GT Factory Racing).

В неделя резултатите придобиха известен обрат, но не и по отношение на първите места. Джаред и Сесил останаха твърдо на тях, но за следващите позиции на подиума се разрази люта битка. Анита Гериг най-сетне успя да постигне класиране в челната тройка – не само това, но дори измести Кордурие от втората позиция! Нико Лау задържа същотомясто при мъжете, но Джером Клементс (Cannondale) направи много добро каране, което го изведе до подиума на трета позиция.

След състезанието Джаре Грейвс заяви: “Беше наистина добър уикенд, просто съм щастлив, че нещата най-сетне се наредиха добре, тъй като ова не се случваше в последната година и доста ме тормозеше, особено в последните два старта. Харесвам състезанията нависоко, в Колорадо винаги съм уверен и спокоен, харесвам етапите, в тях има от всичко. Победата в първия етап ми даде увереност и за  остатъка от състезанието. Чувствам се добре и за Уислър, така че нямам търпение.“

За жалост лошият късмет завари водачът в сериите Ричи Рууд точно на родна земя. По време на тренировките състезателят на Yeti падна лошо и се контузи в областта на рамото. Макар и с доста болки, той кара в двата състезателни дни, но резултатите му бяха далеч от обичайните. Въпреки това той запазва лидерската си позиция във временното класиране, тъй като успя да натрупа огромен аванс там в първите 4 кръга.

При отборите Rocky Mountain Urge bp са в челото, Ibis Cycles Race Enduro са втори, а Specialized трети.

Ето го и видеорепортажът, който показва много от интересните моменти в състезанието:

http://www.enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>