Biking Tours – Байк & Каяк уикенд Белмекен – 20-21 август 2016

През месец август Biking Tours отново ви канят при яз. Бeлмекен, този път за комбинация от колоездене и плаване с каяци

ПРОГРАМА

Ден 1, 20.08.16 г.
В 10:30 се срещаме при хижа „Христо Смирненски“, отстояща на 10 км от Юндола в посока спортна база Белмекен.

Когато групата се събере, качваме се на велосипедите и поемаме по асфалтов път към язовир Белмекен. Наслаждаваме се на красивия високопланински път, изпълнен с множество диви цветя, горски плодове и красиви чешми. След 1.5 часа или около 10 км ще достигнем контрастената на яз. Белмекен, където ще ни чакат най-бързите, леки, добре оборудвани и луксозни двуместни каяци! Влизаме по двойки в тях, като следваме инструкциите на професионален каяк инструктор, и гребем до стената на язовира и обратно, наслаждавайки се на красиви гледки и приятното усещане от возенето с каяците. 
Предвиждаме обяд на открито в района на язовира. 
Карането на каяците ще продължи и след обяда до 18-19 ч, след което се връщаме с велосипедите в хижата, където ще останем за нощувка!

Веломаршрутът се равнява на 18 км по асфалт и не се изискват сериозни умения по планинско колоездене!
Каяк приключението ще бъде около 2-3 часа за всеки участник!

Вода по маршрута има на много места има. Язовир също има. ;).
––––––––––––––
Ден 2, 21.08.16 г.

Когато групата е готова, ще тръгнем отново на велопреход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и пътеки. 
Ще предложим два маршрута – за напреднали и за начинаещи!
Това е маршрутът за напредналите: Изкачваме се по асфалта до язовира, след което караме по добре утъпкан и маркиран път в посока х. „Грънчар“. От този път ще се отделим след 10-ина километра или час-два каране, за да се впуснем в истинска планинска авантюра по разнообразен черен път между реките Леевещица и Черна Места. Преминавайки през интересни за каране терени, ще достигнем голям разклон на основния ни път, откъдето ще се отделим, за да хвърлим поглед на още едно уникално място – Софан дере, което ще ни издигне нависоко, за да продължим с наслаждаването на гледките. Преминавайки през река Софан в плитката ѝ част, се издигаме още малко по горски път, за да достигнем едно от съседните била на Рила, откъдето ще може да видим като на картинка селата Смолево, Пашови и други, които се намират в Родопа планина. Ще продължим да караме по черен път, който минава през местност Манашица и ще ни изведе отново на асфалтовия път Юндола- Белмекен, за да се върнем на изходна точка.

Днешното каране е около 40-49км. Очаквано време за изминаване 4-6 часа.
Вода по маршрута има.

Маршрутът за начинаещи е възможен по асфалт или черен път в зависимост от желанията на групата и е с дължина 10-15 км или 2-3 часа
––––––––––––––
Определяме този маршрут като изключително приятен и красив, подходящ за начинаещи планински велосипедисти и каякари със средна физическа подготовка.
В маршрута няма силно технични и трудни участъци.
––––––––––––––
Нощувки: 
Спим в хижа „Хр. Смирненски“ в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел на цена 15 лв./ на легло. Може и на палатков лагер в района на хижата.
Тези, които искат да се настанят от петък вечер, не е проблем!

Храна: Първия ден ще обядваме в района на яз. Белмекен на открито – предвиждаме да направим барбекю или сандвичи. Вечерята ще бъде в хижата, ресторантът е добре зареден и храна може да си носим. 
За вторият ден всеки сам си подсигурява храната.

––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 90 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, оборудвани двуместни каяци и професионален водач, съпътстващ транспорт за извънредни ситуации, багаж, храна и екипировка. 
Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до х.“Христо Смирненски“ и обратно, като цената за транспорта е 20 лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 18.08.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и желание за нощувка палатка или хижа.

Очакваме Ви!

https://web.facebook.com/events/1083003528465134/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>