Как да си осигурим студена бира навсякъде в планината

За много планински колоездачи бирата е като хляб насъщен. Шеговитият израз „крос-кръчми“ съвсем не е случаен! Кръчмите обаче не винаги са лесни за достигане, когато маршрутът ни върви из разни диви и отдалечени места, а пък топлата бира е напитка с твърде съмнителни качества. Има ли тогава начин да носим в раницата си бира, която да остане студена чак до заветния връх или до друго подходящо място по маршрута, където да ѝ се насладим с цялата ритуалност и тържественост на подобен сюблимен момент?

Има начин и той изглежда така:

Системата за съхранение е разбираема от пръв поглед. Слагате кутийката с бира в резервоара за вода на раницата и го допълвате със студена вода. При наличие на чешми по маршрута сменяте водата в резервоара с нова (прясна и студена) при всеки удобен случай. Така дори в знойните летни дни можете да отворите кенчето и да се насладите на пенливата напитка в състоянието, в което сте свикнали да я пиете обикновено, т.е. студена.

Реклама

Показаният пример е от многодневно каране със спане на палатки, т.е. приложим е за ситуации, в които дълго време нямаме достъп до цивилизация и хладилник. Ако става дума обаче за еднодневни карания, при които тръгвате от къщи или от хотел, тогава тази система за съхранение има още по-усъвършенстван вариант – около кутийката с бира пълните меха на раницата не с вода, а направо с бучки лед. По този начин те държат бирата още по-студена, като постепенно се разтопяват. Това ви осигурява и постоянно студена вода за карането, т.е. освежаващият ефект става двоен.

Ако този съвет ви се стори полезен, не пропускайте да почерпите Радол Цолов когато и където го срещнете, защото именно от него видях ценния начин за съхранение.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>