Световни ендуро серии 2016, 4 кръг

La Thuile Enduro World Series powered by SRAM отново се доказа като епично във всяко отношение състезание – големи планини, големи падания и големи победи за Ричи Рууд и Сесил Раванел!

Ла Тюил в италианските Алпи е място, известно със своите страхотни пътеки около долината Аоста на фона на внушителния Мон Блан – започващи от високо, те са стръмни и технични, а на 16-17 юли по тях се състезаваха около 400 ендуро карачи. Надпреварата бе в двудневен формат – с по три специални етапа в събота и неделя.

Тонът на състезанието бе зададен още в събота, когато Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) и ричи Рууд (Yeti Fox Shox) смазаха конкуренцията си с по три победи, т.е. във всеки от етапите. Още в края на този ден и двамата имаха солидна преднина (около минута) пред съперниците си, което определено им гарантираше комфортно каране през втория ден.

При мъжете Сам Хил (Chain Reaction Cycles Paypal) отново изненада мнозина и прояви същото постоянство като Рууд, само че по отношение на второто място. Австралиецът завърши и трите етапа на тази позиция, но с общо 53 секунди изоставане, така че реалният съперник за него бе Дамиен Отон, който завърши деня само 15 секунди назад.

При жените Изабеу Кордурие (SUNN) също се бори юнашки, но в края на деня бе на повече от минута зад Раванел.

С толкова силни лидери, вторият ден също се превърна в борба основно за другите места на подиума. Сам Хил падна в четвъртия етап и изгуби доста секунди, но се завърна с победа в петия и в крайна сметка това се оказа достатъчно, за да циментира второто му място. Отон остана трети.

Нямаше промяна и при жените – Раванел приключи първа, Кордурие втора, а изненадата дойде от канадката Андреан Лантие Надо (Rocky Mountain Urge bp), която с втори места в два от кръговете успя да заеме третото място.

Не пропускайте и видеорепортажа от организаторите, в който се виждат много от решаващите моменти в състезанието:

В края на месеца Световните ендуро серии се пренасят отвъд Атлантика – петият кръг ще бъде в Аспен Сноумас, Колорадо на 30-31 юли.

http://www.enduroworldseries.com/