С Traventuria в байкпарк Боровец

Ако сте се запътили към Боровец и имате нужда от велосипед или екипировка под наем, сервиз за някоя неочаквана повреда, резервни части, веломивка или други подобни услуги, базата на Травентурия е място, за което е добре да знаете!

Травентурия е компания, специализирана в туроператорска дейност и множество съпътстващи услуги към нея. В тази връзка през зимата те поддържат в Боровец ски и сноуборд гардероб, а сега вече и летен велогардероб, или по-точно казано велобаза, предлагаща няколко важни услуги за планинските колоездачи, решили да гостуват в рилския курорт. Байк-офисът на Травентурия се намира на много сгодно и лесно за намиране място – в приземния етаж на хотел „Ела“, на две крачки от кабинковата въжена линия и на минута с колело от седалковия лифт „Ситняково експрес“.

Точно към тази точка пътуваме в един горещ петък, в който софиянци се потят още от сутринта, но в Боровец прохладата и спокойствието са завладяли напълно величествената рилска гора. Спираме пред базата на Травентурия и започваме да си избираме подходящите по размер велосипеди измежду свежите зелени твърдаци Ram Mentor. Байковете не са от най-висок клас, но са с добре подбрани компоненти и могат да осигурят приятно каране за всеки МТБ любител. От всеки размер има по няколко броя, така че лесно можете да осигурите возило за своя половинка, член от семейството или приятел и да се забавлявате заедно по пътеките в байкпарка.

Както е редно, към велосипедите можете да наемете и базова екипировка – каска, протекция, а също и да закупите енергийни десерти, изотонични или други напитки, за да си гарантирате пълноценен и свеж ден – и по време на карането, и преди или след него.

Дори да имате свой велосипед, базата на Травентурия може да е много полезна за вас в случай на неочаквана повреда. В байк-офиса могат да извършат за всеки гост на курорта определени сервизни услуги, а освен това се предлагат и някои основни резервни части, които може да ви потрябват след здраво каране по някои от по-трудните трасета – резервни гуми (всички размери), накладки за DH модели спирачки, кормила и др. Други полезни неща, които можете да намерите в магазина на Травентурия, са мултиинструмент, аптечка, челник, смазка, слънцезащитен крем и още подобни дреболии, които човек често забравя, когато тръгва на път.

Добре екипирани, поемаме по сенчестите пътища и пътеки, следвайки новоизградения през 2016 г. All Mountain маршрут. Изкачването ни отвежда до хотел „Ястребец“, където започва великолепната пътека надолу – подходяща е за хора с всякакви умения и всякакви велосипеди. В нашата малка групичка има както опитни колоездачи и луди глави, така и новобранци в планинското колоездене, но няколко часа по-късно всички сме предоволни от няколкото „врътки“, които правим по маршрута. Ако обичате да разглеждате снимки, можете да хвърлите поглед на тази галерия от карането ни: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/traventuria-borovets.

В нашия случай пътеките са сухи, така че връщаме велосипедите само с тънък слой прах по тях. Ако попаднете на повече влага обаче и имате нужда от измиване на колелото, базата на Травентурия предлага дори и безплатна веломивка, така че в края на деня вашият двуколесен приятел да пътува към дома чист и спретнат.

Отново повтаряме адреса – курортен комплекс Боровец, приземния етаж на хотел „Ела“, точно преди/под долната станция на кабинковата въжена линия. Работното време е 08:30-17:30 без почивен ден. За контакти можете да ползвате телефон 02 447 27 60, е-мейл: [email protected], а от време на време поглеждайте и страницата във Facebook: https://www.facebook.com/SkiBorovets.bg/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>