Летни новини от БКС – юли 2016 г.

Колкото и да ни изглежда неестествено (все още), с встъпването в длъжност на новото ръководство на Българския колоездачен съюз, респективно и на участващите в него или подкрепящи го представители на някои МТБ клубове, новините от колоездачната федерация зачестиха, а процентът на хубавите сред тях засега е доста висок.

Наскоро БКС се сдоби с Facebook страница. Препоръчваме на всеки да я следи, защото по всичко изглежда, че там ще бъде споделяна доста важна информация за планинското колоездене. Адресът е https://www.facebook.com/bcu.mtb/.

Именно оттам научихме и другите две новини, които искаме да споделим:

На 8 юли българският национален отбор по планинско колоездене в дисциплината ХСО заминава за Черна гора,където ще участва в балканското първенство. Както се очаква при подобно участие, българските колоездачи заминават с финансовата подкрепа на Българския колоездачен съюз, а добрите резултати ще бъдат подпомогнати от HIGH5 Sports Nutrition.

Освен това всички ще бъдат облечени в нови екипи (такива има изработени и за останалите дисциплини).

Ето кои са националите, които ще представят България на този балкански спортен форум:

Александър Алексиев/ Несебър
Тодор Ангелов/ Несебър
Лъчезар Ангелов/ Рам байкс
Веско Савков/ Илчов баир
Гавраил Стефанов/ Янтра-Исполин
Валентин Стефанов/ Янтра-Исполин
Анелия Карагьозян/ Илчов баир

Пожелаваме им успех!

Другата новина е, че през 2016 г. най-сетне отново ще се проведе Държавен личен и отборен шампионат, или казано по-простичко, национален шампионат, т.е. серия от състезания в различните дисциплини на планинското колоездене, които ще излъчат шампионите на България във всяка от тях за 2016 г. Честно казано, не си спомням откога не е имало нормално проведен такъв шампионат – мисля че поне 2 години станаха, ако не и повече. Домакини ще са Пампорово (за 4Х и DH) и Чепеларе (за XCO и XCE), а допълнително през септември Купа Мургаш ще изиграе ролята на шампионат в дисциплината маратон (ХСМ).

Подробна информация и форма за записване тепърва ще се появят, но преди това трябва да ясни няколко важни детайла:
1. Състезанията по XCO и XCE ще се проведат в Чепеларе на 22-ри юли (тренировка) и 23-ти юли (финали), по 4Х на 23-ти юли (тренировки и финали) и по DHI съответно на 23-ти юли (тренировка) и 24-ти юли (финали).
2. Участието е безплатно. Състезателите получават купи, медали и титлата Национален шампион.
3. В състезанията могат да участват САМО състезатели, притежаващи валиден лиценз към Българския и Международния Колоездачен Съюз (UCI). ОСТАНАЛИТЕ ще могат да участват след издаване на ИЗВЪНРЕДЕН лиценз. Как можете да се сдобиете с такъв е описано ТУК.
4. Състезанията от даунхил сериите до този момент и резултатите от ДЛОШ 2016 ще бъдат ОПРЕДЕЛЯЩИ за избора на Национален отбор, който да ни представя на Световното първенство по спускане и 4Х във Вал Ди Соле, Италия!

Дотук добре, даже много добре! 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>