Пампорово байк фест 2016 – резултати от ХСО състезанието

На старта на ХСО състезанието в Пампорово не застанаха много състезатели, но пък тези, които дойдоха, бяха сред най-силните в страната. Може би много от ХС любителите странят от тази дисциплина, възприемайки я като твърде състезателна и трудна, и може би пропускат, че освен самото състезание, велопаркът предлага още много приятни пътеки и маршрути за каране.

Както и да е, когато чуете от топ-състезатели като Тодор Ангелов, че състезанието е сериозно и трудно, значи то наистина е такова. Прохладното време във високата планина не успя да облекчи в особена степен участниците по време на стръмните изкачвания, а техничното спускане бе сериозно изпитание за всеки, който няма достатъчна подготовка за по-трудни терени. Всичко това ще рече, че състезанието бе точно каквото трябваше да бъде – трудно и предизвикателно, а условията бяха перфектни.

След като всяка от групите завъртя своите обиколки (стартът бе даден с малки интервали между категориите, но след това участниците добре се омешаха по трасето), класирането изглежда така:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>