Bliss Protection в магазин Шампион

Продуктите за защита на тялото при удар стават все по-напредничави, производителите все повече, а разнообразието все по-голямо. В тази голяма картинка германската марка Bliss е нещо, върху което е добре да настроите поне за малко фокуса си, а отскоро, благодарение на веломагазин Шампион, тези защитни средства се предлагат и в България.

Ако започнем от самото начало, Bliss е типичен пример за компания, създадена от хора със страст към карането, които не преследват главоломни бързи печалби, а просто искат да създават най-добрите продукти, продиктувани от собствените им нужди, опит и наблюдения. Всички знаем колко тежка, дебела и ограничаваща бе защитната екипировка преди десетина и повече годни. При тогавашното ниво на материалите това бе неизбежно и всеки желаещ да си осигури по-добра защита, се примиряваше с този факт. Е, може би не всеки! Хора като Матиас Ашерл (основателя на компанията Bliss) и сътрудниците му (всеки от тях запален колоездач, скиор или сноубордист) не са доволни от чувството „робокоп“ и се захващат да проучват иновативните материали и технологии, за да създадат протектори, които не само пазят добре, но са и максимално удобни, леки и приятни за носене.

Така се появяват продуктите от серията ARG, което е съкращение на Armourgel® – иновативен материал за протектори, който е награждаван няколко пъти заради качествата си. Става дума за представител на т.нар. умни/активни материали, които в покой са меки, гъвкави и удобни, а при удар се втвърдяват и абсорбират до 80% от енергията. Armourgel® се отличава с изключителна ефективност, която позволява да се използват по-тънки слоеве от него, които въпреки това разпределят по-добре натоварванията спрямо много от конкурентите, т.е. в крайна сметка са едновременно по-комфортни при носене и по-предпазващи при инцидент. За удобството допринася и отворената структура, която позволява добра проветривост, а големият температурен диапазон, в който материалът запазва качествата си (от -20 до +40°С) гарантира, че можете да разчитате на него във всякакви условия. За разлика от някои други подобни протектори, продуктите на Bliss могат дори да бъдат прани поне 50 пъти, без това да увреди Armourgel®. Повече за тези технологии можете да прочетете тук: http://www.blisscamp.com/en/bliss/s2-lab/.

При всички изброени качества не е учудващо, че някои от продуктите на Bliss могат да се използват и за планинско колоездене, и за зимни спортове. И в двата случая подвижността и проветривостта са от ключово значение наред с добрата защита. Елитни спортисти като Нико Лау и Манон Карпентър разчитат на Bliss за безопасността си и се грижат за тестването и подобряването на продуктите, като само в рамките на Световната купа има 4 отбора, чиито състезатели карат с тях. Особено добро приложение намират тези протектори и в дисциплината ендуро.

Още нещо, което не всички марки предлагат, са продуктите специално за жени, както и такива за деца. Освен това номерацията на Bliss включва размери от XS до XL, така че колоездачите с по-компактни размери в никакъв случай не са пренебрегнати.

Както стана ясно още в началото, в България продуктите могат да бъдат закупени онлайн в магазин „Шампион“ на адрес: http://champion-bikeshop.com/. Те са представители на марката за България, така че за партньори и други магазини могат да осигурят и търговска отстъпка.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>