ПОздрави! Остани добре

ПОздрави с колело! Кампанията на Scott Bulgaria за развитие на колоезденето в страната е чудесен повод да отбележим две ключови посоки за движение.

снимка: Scott

От една страна, да си напомним, че е много хубаво да се поздравяваме, когато се срещнем като цивилизовани, уважаващи себе си велосипедисти. Лесно е – става чрез вдигане на ръка, или кимване, а идеята зад жеста е да покажем повече толерантност и солидарност на пътя.


снимка: Scott

От друга страна е втората тема, която е продължение на първата и е свързана с грижата за сигурността, независимо коя посока на движение избираме.
И така, каската е първото и задължително условие за каране, без значение от маршрута. За велосипедистите в гарада, знаем, е препоръчително да използваме по-широките пътища и улиците с по-бавно движение, но нищо не ни освобождава от отговорността за здравето на собствените ни глави. Това значи едно – да сме с каски.


снимка: Scott

Също така, спазваме правилата за движение по пътищата и внимаваме да се държим стабилно и предвидимо в трафика – вместо да криволичим по платното със странни маневри, караме внимателно и сигнализираме какви са намеренията ни занапред. Знаците с ръка са не само изискване на закона, но и етично отношение спрямо шофьорите, пешеходците и личната ни безопасност.


снимка: Scott

Чрез светлоотразителни елементи в облеклото,


снимка: Scott

ярките цветове на екипировката,

подходящият звънец,

фар и


INFINI LAVA I-260W/R – зареждат се с USB и осигуряват оптимално представяне

стоп се грижим да ни забелязват – не само, защото така намаляваме вероятността да ни блъснат, но и защото сме отличен пример за здравословен и екологичен начин на живот, а това винаги е добре да се вижда…
И е още един повод да се поздравим, когато се срещнем, разбира се.

До скоро виждане в парк “Възраждане”, София на 25 юни, когато ще поставим официалното начало на каузата ПОздрави с колело! заедно със сп.360 и Green Way в рамките на градския куест “Обичам София и спорта”.

Още информация има на страницата на Scott Bulgaria.
За надеждна екипировка, безплатен преглед на колелото, компетентен съвет и дружелюбно отношение разчитаме също на scott.bg, сервизите и магазините на марката в София на ул. “Козяк” 14 (до Американското посолство) и на бул. “България” 81Б

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>