Български градски серии 2016, 2 кръг в Габрово – репортаж от организаторите

Грандиозен финал на Българските Градски Серии

Тази неделя в Габрово се проведе втория, финален кръг на екстремния байк турнир


Близо 120 състезатели от цялата страна се включиха в тазгодишното издание Gabrovo Challenge City DH и премериха сили по стръмните, изпълнени със стълби улици на Габрово. Състезанието се провежда за пети пореден път със специалната подкрепата на Община Габрово като част от традиционния Габровски Карнавал.

Участниците бяха разделени в няколко отделни възрастови групи и премериха сили по изключително трудното и технично трасе. Организаторите на събитието бяха избрали маршрут с дължина малко над 1 километър, който включваше в себе си множество  стръмни и разнообразни стълби, няколко големи скока, виражи и други интересни естeствени и изкуствено създадени препятствия.

Най-бърз за целия ден бе Стивиан Гатев, който успя да премине по състезателното трасе за рекордното време от 1:39.20 и заслужено се нареди на първото стъпало на почетната на стълбичката при мъжете, което му донесе и необходимия актив за победа и в целите серии. След него с време 1:44.02 се нареди един от основните му опоненти – Росен Ковачев, а трети остана Иван Колев.

При юношите най-бърз в родния си град беше Калоян Кисьов, който направи впечатляващо каране и с времето си от 1:42.51 заслужено спечели състезанието в Габрово и остави основния си опонент Теодор Мавродиев само на 10 стотни разлика в генералното класиране на сериите. До него на стълбичката в Габрово се наредиха Теодор Мавродиев и Денислав Ангелов, които заеха същите позиции и във финалното класиране.

При ветераните (или мъжете над 30 години) най-бърз за деня отново беше представител на Габрово – Камен Недков от отбора на Ram Bikes, който успя да постигне време 1:56.78, което успя да го нареди и на второ място в генералното класиране. След него се класираха Милан Димов от Райдърс Юнайтед и Любомир Тодоров, които станаха съответно трети и първи в общото класиране на сериите.

При дамите най-добре се представи Виктория Генова от Райдърс Юнайтед, следвана от Виктория Гончева и Маргита Христова, както в състезанието в Габрово, така и в целите серии. Представителките на нежния пол показаха страхотни умения и смелост, взимайки участие в екстремните състезания и завършвайки ги с времена, близки до тези на мъжете.

Всички призьори в отделните категории получиха чудесен награден фонд, предоставен от Drop IN, Ram Bikes и Animal, както и парични награди за победителите в целите серии, връчени лично от кмета на град Габрово г-жа Таня Христова.

Българските градски серии се проведоха успешно за втора поредна година в България и предизвикаха страхотен интерес сред състезатели и публика. Събитията тази година се проведоха благодарение на Община Плевен, Община Габрово, БМВ България и др.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>