Винсент Тупин – Фрийрайд в Аляска

Аляска е една от най-известните фрийрайд дестинации, когато говорим за ски или сноуборд, но този далечен и суров край на американския континент крие много неизползвани възможности и за планинско колоездене. Това е подтикнало Red Bull към заснемането на този филм, в който неподражаемият Вини Ти (французина Винсент Тупин) пробва най-различни линии по стръмни склонове, които някога са били златни мини, и се спуска по едва забележими пътеки насред пустошта.

Според първоначалния замисъл компания на Тупин е трябвало да прави и шведът Мартин Содерстрьом. За жалост обаче още при първия ден каране той изпуска педала си, велосипедът го удря в крака и последиците от този нелеп инцидент са счупвания и на двете кости на подбедрицата (пищялите). Повече за това, както и за цялото пътуване и приключение в Аляска можете да прочетете (на англ. език) тук: http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331777860441/mountain-biking-and-freeriding-in-alaska-red-bull.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>