Двама велопътешественици търсят спонсори/подпомагане

Познавам Владимир Тасев и Виолета Панева като едни от редовните наблюдатели в някои от ХС състезанията. В България МТБ проявите не се славят като най-масово посещаваните, така че тези, дето висим покрай трасетата (фотографи, роднини или просто фенове) повече или по-малко се знаем.

Че Владо и Вили са запалени колоездачи винаги си е личало от километри. Едва наскоро обаче научих, че те са се посветили сериозно на пътешествията с велосипед и вече са пообиколили доста места в Европа.

Може би по-малката известност на тези техни начинания е свързана и с това, че досега двамата българи са пътешествали изцяло на собствени разноски, без да търсят спонсори или подпомагане от когото и да било.

За най-новата им велоекспедиция обаче, която отново ще е основно из Европа, но ще включва и част в Африка, Владо и Вили са изчерпали финансите си и имат нужда от малко помощ. Планът им обхваща 21 държави и разстояние 16 000 км, т.е. това ще е най-дългото им пътешествие до момента.

Ако желаете да ги подпомогнете по някакъв начин или просто да разгледате досегашните им пътешествия и бъдещи планове, отскоро те имат и нов сайт, където са публикували кратки описания, снимки и други интересни подробности:

http://vvbiketravel.tk/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>