Започва четвъртият сезон на Черноморска колоездачна лига Спринт

Четвъртият сезон на Черноморска колоездачна лига „Спринт” започва на 27 февруари, събота, в Слънчев бряг. По алеите на комплекса ще се състои първият критериум от веригата за годината – за купата „Несебър”.


Състезателният календар на ЧКЛ „Спринт” за сезон 2016 беше представен на 23 март на пресконференция, която се състоя в конферентния център в гр. Несебър. Участие в нея взеха председателят на Лигата Димо Ангелов; президентът на КК „Несебър“ Йордан Йорданов; главният мениджър КК „Несебър” Георги Енчев; Станислав Енкин, представител на генералния спонсор на Лигата „Макс Европа”, Георги Щерев, директор дирекция в Община Несебър; зам.-кметът на Поморие Илия Джингов; кметовете на Обзор и Равда – съответно Христо Янев и Андон Бакалов. По време на пресконференцията официално бяха представени и състезателите на КК „Несебър” и професионалният отбор „Nessebar Shockblaze”.

Спортният календар на ЧКЛ „Спринт” за сезон 2016 включва единадесет критериума и едно индивидуално състезание по часовник. Освен на познатите места – Варна, Обзор, Свети Влас, Равда и Кошарица, за първи път ще се проведат и състезания в Ахелой и Приморско. Сезон 2016 ще завърши по традиция в Слънчев бряг, но изненадата тази година е, че за първи път закриването ще е с планинско колоездене – крос кънтри (08.10) и крос-кънтри маратон (09.10). И двете изпитания са нови и ще бъдат за купата на Велосипеди „SPRINT”.

Състезателите, които постигнат най-много победи и съберат най-много точки през годината, ще получат купи и награди, осигурени от генералния спонсор на Лигата – „Макс Европа”. Благодарение на Черноморска колоездачна лига „Спринт”, все повече момчета и юноши израстват в надпревара към високите спортни постижения. Тези постижения особено отчетливо се виждат при състезателите на опитния КК „Несебър”, а вече и при бегачите от съвсем младия професионален тим Nessebar-Shockblaze.

Nessebar-Shockblaze е плод на тясното сътрудничество между КК „Несебър” и марката велосипеди Shockblaze, произвеждани в „Макс Европа”. През 2015 г. бегачите на Nessebar-Shockblaze постигнаха  и своите първи успехи на международното поле – класиране в топ 10 на състезанието по MTB/XCM –Prima Evadare в Румъния. Освен международните постижения, през изминалата 2015 г. състезателите на отбора могат да се похвалят и със спечелването на Купата на България по крос-кънтри.


Снимки:  Prima Evadare 2015 г.

През сезон 2016 отборът ще разчита на:

Мъже „елит”: Александър Алексиев, Тодор Ангелов, Богдан Стойчев и Момчил Робов

Младежи до 23 г.: Иван Мухтаров, Стойчо Стоев, Марио Сучев, Румен Ковачев, Теодор Иванов. За първи път в състава на Nessebar-Shockblaze са включени двама чуждестранни състезателя – белгийците Йонас Моенс и Йонатан Дефрене.

През сезона отборът ще участва отново на Prima Evadare в Букурещ, на Tour of Thassos /о. Тасос, Гърция/, в Обиколката на България, както и в състезания от веригата за Купата на България по XCM/XCO.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>