Огнен кръг – Стив Смит се спуска по кратера на действащ вулкан

Когато вулканът на остров Мияке в Япония избухва през 2000 г., цялото население на острова е евакуирано за период от 5 години. Хората се завръщат по домовете си чак през 2005 година, но дори и сега достъпът до кратера е строго забранен, освен за учени и сътрудници на властите, които веднъж месечно проверяват състоянието на действащия вулкан, за да се уверят, че няма пряка опасност за жителите.

Канадският спускач Стив Смит е един от малцината късметлии, които са заставали на ръба на кратера, а още по-впечатляващо е, че той отива там със своя велосипед. За целта Red Bull са осигурили разрешение от властите за заснемането на това уникално видео, което всъщност е и първият филм за този вулкан след изригването през 2000 г. Той е част от усилията на местната управа да популяризира Мияке като място за туризъм, с акцент върху действащия вулкан, разбира се.

След това незабравимо посещение Стиви посещава и Токио, а от глъчката на огромния град се потапя в гористите планини наблизо, за да пробва едно от японските трасета за спускане.

Watch Red Bull TV: http://win.gs/WatchRBTV

See into our world: http://goo.gl/J49U

Red Bull on Facebook: http://win.gs/redbullfb

Red Bull on Twitter: http://win.gs/redbulltwitter

Subscribe to Red Bull on Youtube: http://win.gs/SubToRedBull

Subscribe to the Red Bulletin: http://win.gs/TheRedBulletin

Sign up for our Newsletter here: http://win.gs/RedBullNewsletter