Велоучилище с Велоклуб Бициклет и МТБ-БГ – еп. 8: Завиване

Завиването, тайнствена вселена! Малко са нещата при каране на планински велосипед, които могат да се сравнят като усещане с хубавите завои, изписани с висока скорост, в които усещаш тънката граница на сцепление под гумите; в които следваш пътеката ту наляво, ту надясно между дърветата, играеш си с нея и тя с тебе; в които, най-сетне, намират приложение почти всички други умения, за които стана дума в предишните епизоди от поредицата. За да завива човек добре, той трябва да овладее е и правилната позиция върху велосипеда, и гледането по-надалеч и в правилната посока, и прецизното, уверено спиране в точния момент и отпускане на спирачките в следващия.

Не е случайно, че повечето от нас се учат да завиват цял живот – първо на начално ниво, после на следващо и почти винаги има още и още мегдан за подобрение в тази област. За да започнем обаче отнякъде, в следващия клип са обяснени основните, най-важните неща:

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>