Исландски преход с Ханс Рей и Стив Пийт

Исландия е страна с уникална природа и неповторими пейзажи. Макар територията ѝ да е почти колкото тази на България, в нейните граници живеят малко повече от 300 000 души, което я прави една от най-рядко населените държави в света. Този факт е напълно закономерен, защото островната държава е и една от най-северните точки в рамките на Европа.

Исландия е най-големият остров, възникнал изцяло от вулканична дейност. На територията ѝ и сега има вулкани, гейзери, ледници, живописни планини и смайващи долини. Именно през този интересен ландшафт са избрали да преминат от север на юг през август 2015 г. Ханс Рей и Стив Пийт. Двамата не за първи път се впускат в подобно приключение, но този път местата, които са избрали за каране, изглеждат по-добри от всякога. Тандемът (всъщност трио, защото с тях кара и местния водач Рунар Омарсон) се среща с всичко, което може да им предложи северната държава, включително и с лошото ѝ време в някои от дните на пътуването, което е продължило цяла седмица.

Дали ще го помнят цял живот? Следващите кадри ще ви помогнат да си отговорите на този въпрос:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>