Осогово Downhill 2015 – класиране и видео от Росен Ковачев

снимка: Ема Паунова

Началото на месец ноември е, а все още има предстоящи състезания и резултати за обявяване от току що приключили… Осогово е чудесна планина, особено когато е обагрена в есенни цветове, и мога само да завиждам на тези, които бяха в Кюстендил на 1 ноември, за да участват или да наблюдават първото състезание по спускане там. Според много от коментарите в интернет чисто новото трасе, изградено там от Павел Козарски и неговите приятели и съотборници, е едно от най-забавните в България, така че със сигурност за любителите на спускането хубавите места за каране в страната се увеличават с още едно. Вярно е, че това първо издание на Осогово Downhill бе планирано твърде късно, за да бъде включено в Българските серии по спускане, но съм сигурен, че през 2016 г. това ще е факт.

Във всички случаи надпреварата над Кюстендил е била много сериозна, за което свидетелства разликата от само 2 (две) стотни между победителя Стивиан Гатев (Go Ride Kona) и Росен Ковачев (Gravity). Трети в най-силната категория се нареди домакинът Павел Козарски (Riders United). Пълното класиране ще видите по-надолу, а преди това може би ще ви е интересно да гледате видеото на Росен Ковачев и да добиете представа за трасето:

Коментари и снимки можете да видите във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1094889657247576/