Sram – Уроци по френски

Каква е тайната на най-бързия език в планинското колоездене?

Какво прави френските планински колоездачи толкова бързи? От въздуха ли е? От планините? Може би заради френската кухня? Или на разнообразието от над 1000 френски сирена? А може би е способността им да правят „набези“ към съседните държави, за да карат по най-хубавите пътеки в тях?

Ан-Каролин Шасон, Никола Вуйо и Жулиен Абсалон през годините спечелиха над 30 шампионски титли – при това без да споменаваме победите в Световната купа, олимпийските медали и някои успехи в рали-шампионата. Лоик Бруни през 2015 г.спечели Световното първенство в дисциплината спускане по-бързо, отколкото човек може да погълне багета и резен от сирене Бри. 

Насочихме се към Ла Тюил, Италия, съвсем близо до границата с Франция, за да изучим навиците на няколко френски карачи и евентуално да се докоснем до тайните на техните невероятни стил и скорост. Тази красива алпийска дестинация, която някога е била известна с въглищните си мини, вместо със ски-пистите и пътеките за планинско колоездене, е гореща точка за френските МТБ фенове. Теренът в Ла Тюил е място за забавления, тренировки и проби за някои от най-бързите ендуро състезатели и тяхната екипировка.