Велоучилище с Велоклуб Бициклет и МТБ-БГ – еп. 1: Позиция и основни техники при педалиране и изкачване

През лятото на 2015 г. Велоклуб Бициклет съвместно с МТБ-БГ реализирахме една идея, която отдавна очакваше своето случване – поредица от видеоклипове със съвети, които да помогнат на всеки начинаещ планински колоездач да подобри карането си и да усвои основните техники и умения. В рубриката „Съвети“ отдавна са публикувани дълги и подробни статии на тази тема – ако трябва да съм честен обаче, те са толкова стари, че имат нужда от известна актуализация, защото сега бих обяснил някои от нещата по друг начин, надявам се по-разбираем и лесен за усвояване. И ако през 2006 г. достъпният начин за предаване на такива знания бяха статиите, то сега е повече от естествено да споделим тези съвети във видеоформат, където човек може едновременно да чуе и да види в действие за какво става дума.

Затова с удоволствие ви представям поредицата „ВЕЛОУЧИЛИЩЕ“ и благодаря на Велоклуб Бициклет за осъществяването на този проект. Надяваме се, че ще е полезен за много хора и ще им помогне да разберат и усвоят основни неща в карането на планински велосипед.

Реклама

Не забравяйте, че през 2015 г. стартира и Велоучилище МТБ-БГ – и макар че досега нямаше много време за лагери и занятия, през 2016 г. ще се постарая да освободя много повече уикенди за подобни занимания. Така че всичко, което ще видите в поредицата видеоклипове, и много повече, ще може да бъде упражнявано и в рамките на такива обучения с повече подробности и индивидуален подход към всеки участник.

Но стига толкова с приказките, време е за първи епизод от поредицата, който е посветен на позицията и основните техники при педалиране и изкачване:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>