Боговете след Дуел

На 3 и 4 октомври се проведе велосъстезанието „Дуел на Боговете”. Разнообразно трасе, няколко скока, 450 метра денивелация или 3,5 км бясно спускане из пиринските гори. Толкова за трасето.

Форматът на състезанието беше дуел и участниците се състезаваха единствено със себе си и човека отляво или отдясно. Състезанието се проведе в неочаквано добро време и с очаквано добри карачи. След дуелите първи богове при мъжете бяха:

1. Стивиян Гатев (GO-Ride-Kona)
2. Александър Петров  (Bike Center)
3. Андрей Цолев (True Rders)

А първи сред богините станаха:
1. Карина Дончева                                                                    
2. Уенди Глоувър
3. София  Георгиева (Scott)

Ето тук може да видите финалното спускане на Стиви, който „изяде” трасето за 4.24 минути:

Наградите бяха предоставени от Ram Bikes и Bikelab.bg. За въглехидратите и хидратацията основна заслуга имат  ROO`Bar и Pirin Spring. Огромни благодарности към домакина на състезанието и генерален партньор – hoteldobrinishte.com.

Организаторите на събитието, Велоклуб Добринище и Linesickers, работиха неуморно, за да създадат разнообразното трасе, но тяхната работа не спира дотук. От тази година лифтът предлага целодневни карти за колоездачи, а трасето и трудността му ще се развиват през следващите години. Следете какво се случва в планината над Добринище, защото оттам могат да излязат добри неща.

Това се случи миналия уикенд в Пирин планина. Да не ви хваща яд, ако сте изпуснали, защото това беше второ поредно състезание „Дуел на Боговете”, а там, където е карано два пъти, ще има и трети!