Веломеханик с велоклуб Бициклет: Еп.1 – Как да подготвим велосипеда след зимата

През 2015 г. Велоклуб Бициклет започна да публикува една много полезна поредица от видеоклипове, обединена под общото заглавие Веломеханик. Та е реализирана съвместно с Богдан Бояджиев от Bike Store Extreme, когото някои читатели познават като успешен състезател, а други в новото му поприще на механик и велотърговец.

Макар и с известно закъснение, със съгласието на Велоклуб Бициклет започваме публикуването на тези видеоклипове, като този път нарочно това ще става в рубриката „Сервизиране“, тъй като те са посветени именно на тази материя. И макар че на мнозина тя може би се струва сложна и недостъпна, каквато без съмнение може да бъде в някои по-специални случаи, филмчетата на Велоклуб Бициклет  са насочени предимно към любители и начинаещи, т.е. обясняват най-основните неща, което не означава обаче, че няма какво да научат тях и някои по-напреднали колоездачи.

Реклама

Първият епизод, озаглавен „Как да подготвим велосипеда след зимата“ очевидно не звучи като подходящ за публикуване през месец октомври. Пак ще кажа, че във видеоканала на Велоклуб Бициклет той се появи още през март. От друга страна обаче, съветите в това видео могат да се отнесат не само към проверката на велосипеда след зимен престой, но и по-общо като една добра методология за проверка на изправността, която е хубаво да правите поне веднъж месечно, да не кажа и по-често. В един момент показаните действия могат да станат рутина и да отнемат съвсем малко време, така че много хора реално правят подобна проверка преди повечето си карания.

И така, Боби със съвети какво да проверим по велосипеда си след зимата, след дълъг престой или при всеки удобен случай:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>