Кушукавашка Байкария – 16-18 октомври 2015

Традицията на източнородопските карания с Байкария продължава вече осма година. Ще се потопим отново в безвремието и безбрежието на Ахрида (старото име на Източните Родопи). Излишни са словата за есенната красота на тази част от България. Отправяме се към района на Крумовград (Кушу кавак е старото име на града), където досега не сме карали заедно. Планираме три кръгови маршрута в различни посоки спрямо града. Ще се качим на един от високите върхове в района – Ирантепе (817 м). Ще караме отново и по рида Бойник и хубавите му панорамни пътища и пътеки. Единият ден ще се насочим на запад към Стръмни рид. Ще посещаваме селцата с колоритните местни жители, ще се любуваме на гледките, ще посетим и някои древни скални светилища…и какво ли още?

ПРОГРАМА

Четвъртък (15 октомври)

Който желае, може да пристигане още този ден в Крумовград. Сборното място е хотел „Дивна“. Хотелът разполага с ресторант.

Петък (16 октомври)

Изчакваме пътуващите рано сутринта. Караме в посока Ирантепе (817 м). Прибираме се в Крумовград.. 

Събота (17 октомври)

Този ден караме в западна посока.

Неделя (18 октомври)

Караме около 30 км на юг от града. Прибираме се и отпътуваме.

Карането е със средна трудност. Маршрутите са съобразени със сезона и дължината на деня. Терените са смесени – пътеки (+ бутане), черни пътища и малки асфалтови пътища. Подробности за маршрутите и GPS следи ще има непосредствено преди събитието.

УСЛОВИЯ

Настаняване

Всички вечери нощуваме в хотел „Дивна“ Крумовград (http://hoteldivna.com/hotel.html ). Хотелът разполага с 34 места, разположени в двойни стаи, спални и апартаменти за повече хора. МОЛЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАЯВЕТЕ ЖЕЛАНИЕТО СИ СПАНЕ. В двора на хотела може да разположим и палатки. Ето и FB страницата на хотела: https://www.facebook.com/hoteldivna?fref=ts
Цената за легло е 20 лв./вечер. За палаткуващите е 6 лв./вечер (могат да ползват баните на хотела).

Транспорт

Сами осигурявате транспорта до и от Крумовград. Разстоянието от София е около 300 км. Пътува се през Асеновград и Кърджали, или през Горски извор и Хасковски минерални бани. Нощуваме в хотел „Дивна“ в Крумовград. Ние може да помогнем при организирането на споделен транспорт между участниците.

Храна

Хотелът разполага с ресторант. В града можем да разчитаме и на магазини.

Такса за участие: 60 лв. Таксата е организационна и включва водачи и застраховка. Може да бъде платена в брой на място или предварително.

Краен срок за записване: 14.10.2015 година.

Записване, въпроси и коментари на: [email protected] или на телефони 0897 247 241 – Христо Николов (Ичо).

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>