Enduro World Series 2015 – 8 кръг във Финале Лигуре, Италия

Иван Колев (Ram Bikes) стана първият българин, който може да се похвали с участие в кръг от Световните ендуро серии – не кой да е, а последният, заключителен кръг за 2015 г. Още по-хубаво е, че Ванката завърши успешно участието си, карайки във всички етапи и финиширайки в средата на класирането – на 144 място сред 243 участници, на 7 минути след най-доброто време в състезанието.

Matt Wragg ©

А най-доброто време бе дадено от Джаред Грейвс (Yeti/Fox Shox Factory Team), следван от Фабиен Барел (Canyon Factory Enduro Team) и Никола Вуйо (Lapierre Gravity Republic). Не стига, че тримата споменати са живи легенди в планинското колоездене, но те за пореден път показаха, че са невероятно силни като състезатели и заформиха най-оспорвания кръг в EWS до момента, защото времената им се събират на върха в едва 2 секунди разлика след 5 специални етапа. Тук е моментът да отбележа, че първият етап бе отменен заради ураганен вятър и пороен дъжд в деня преди състезанието.


Matt Wragg ©

Въпреки това човекът, който печели Световните ендуро серии за 2015 г., е младият Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox Factory Team). Ако сте пропуснали как се разви неговото каране през сезона, потърсете назад в нашата рубрика „Събития 2015“ репортажите от предишните кръгове.


Matt Wragg ©

При жените Трейси Моузли (Trek Factory Racing Enduro Team) триумфира с победата не само в този кръг, но и в сериите, като за нея това е трети пореден сезон, в който завършва начело в крайното класиране. За мнозина може би ще е разочароваща новината, че тя обяви оттеглянето си от състезателната сцена, но нима има по-добър момент да направи това? Тепърва в следващите години ще разберем дали някоя състезателка изобщо ще успее да подобри постижението от три титли на британката.


Matt Wragg ©

След нея в този заключителен кръг се наредиха Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team), която завърши на втора позиция и в крайното класиране, и Инес Тома (Canyon Factory Enduro Team). Трета в сериите за 2015 г. обаче, заради постоянството в резултатите си, приключи Анеке Беертен.


Matt Wragg ©

Освен Трейси Моузли, Фабиен Барел също обяви оттеглянето си от актива състезателна дейност. Дори само тези новини са достатъчни, за да сме сигурни, че през 2016 г. ни очаква не по-малко интересен сезон, в който някои нови имена вероятно ще се борят за места на подиума, наред с доказаните вече фаворити.

Видеоклип с най-важните моменти от състезанието:

Пълни резултати и допълнителна информация:  enduroworldseries.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>