Купа Златица 2015 – Правила, програма и онлайн регистрация

Клуб за екстремни спортове „Свободно измерение“ – Златица Ви кани на четвъртото състезание по планинско колоездене, дисциплина спускане – Купа Златица 2015. Поканата е както към активни състезатели, така и към всички, които харесват планините и искат да станат свидетели на един наистина екстремен спорт.

Тази година състезанието е кръг от Българските Колоездачни Серии, което означава, че ще носи точки за генералното класиране. Повече информация за сериите може да намерите на следния адрес – www.race-series.com.

Купа Златица 2015 ще се проведе от 25 до 27 септември. Мястото е така познатото трасе над с. Църквище, Златишки проход (Кашана).

Мероприятието се организира с подкрепата на: Община Златица, Дънди Прешъс Металс Челопеч, Great Wall, Адмикс ЕООД, Origin Bike Equipment, Scott Bulgaria, Симов Ойл ООД

Медийни партньори на събитието: MTB-BG.COM, Списание 360, BIKE-BG.COM, Хоби ТВ, Средногорие Медия

Онлайн регистрация и такса за участие:
Таксата за участие е 30 лева, ако попълните формата за онлайн регистрация не по късно от 19 септември 2015, а след това цената е 40 лева и ще може да се запишете само на място.

Попълнете следната форма, за да се регистрирате: Регистрация

1. Възрастови категории

– възрастта се определя към 31.12.2015, т.е състезатели, родени след 2000 г., нямат право на участие.

Жени (15+) – родени до 2000 г. включително

Hardtail (15+) – родени до 2000 г. включително

Юноши (15-16) – родени 1999 г. – 2000 г. включително

Мъже (17+) – родени до 1998 г. включително

Мастърс (30+) – родени до 1985 г. включително

Освобождаване от отговорност: За да се включи в състезаниeтo, е необходимо всеки един състезател да подпише декларация за освобождаване от отговорност. С нея той освобождава от отговорност всички организатори и спонсори на събитиeтo, като поема цялостна отговорност за действията си и възможните последици. На място по време на регистрацията и получаването на стартови номера за всяко едно от състезанията ще има разпечатани такива декларации. За непълнолетните лица, които искат да се включат в мероприятието е задължително декларацията да бъде попълнена и подписана и от родител/настойник. В случай, че по време на събитието на място не присъства родител/настойник, който да подпише декларацията пред организаторите, е необходимо тя да бъде предварително попълнена и заверена пред нотариус.

Застраховка: Задължително е всеки един участник да притежава валидна застраховка за дните на състезанието. Тя трябва да бъде от тип „Злополука за спортисти“ с покритие на разходи към Планинска Спасителна Служба (ПСС). В случай, че нямате такава, ще можете да я сключите при нас, като цената ѝ варира около 5-6 лева.

Декларацията за освобождаване от отговорност може да свалите от тукдекларация.

2. Правила

Задължителна екипировка:

– Каска с подбранник

– Наколенки

– Технически изправен велосипед.

3. Програма

25 Септември/Петък

11:00 – 16:00 Регистрация/Обход на трасето (Няма да бъдат допускани велосипеди)

Регистрацията ще се осъществява в непосредствена близост до финала на състезателното трасе над с.Църквище.

26 Септември/Събота

09:00 – 13:00 Регистрация

09:00 – 17:00 Тренировки

27 Септември/Неделя

09:00 – 11:00 Тренировки

12:30 – 14:30 Квалификация (за определяне на стартова позиция)

15:00 – 17:30 Финал

– Награждаване

Тренировки: Задължително е всеки един състезател да е направил по минимум 2 тренировъчни спускания. Участниците ще бъдат записвани на старта и няма да бъдат допуснати да стартират без необходимия брой спускания.

Извозването до старта ще се осъществява с микробуси!

Очаквайте в близко бъдеще снимки и клип от трасето, както и още информация.

За всякакви въпроси може да следите темата във форума на mtb-bg.com, както и фейсбук страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/events/427742747416922/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>